reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Niskie beta hcg w 4 tygodniu

Justysia348

Fanka BB :)
Witam! Mam problem otóż to ostatnia miesiączkę dostałam 5.06 a 19.06 miałam owulacje (mój cykl trwa 28 dni) testy ciążowe wychodziły bardzo słabe druga kreska była widoczna pod światło a po dłuższej chwili nachodziły na test brązowe „pajączki” i drugiej kreski już nie było. 4.07 zrobiłam badanie beta hcg i wyszło 13,70. Dzisiaj 6.07 miałam wizytę u ginekologa i Pani doktor powiedziała ze w mojej macicy nic nie widać i ze jest to ciąża biochemiczna i jeżeli beta będzie rosnąć to będziemy się martwić ciąża pozamaciczna a jeżeli stanie się jakiś cud ze jednak będzie to ciąża to dziecko nie będzie zdrowe. W poniedziałek mam powtórzyć badanie beta hcg i w środę. Czytałam na forach ze dziewczyny miały wynik po 14, 15 i urodziły zdrowe dzidziusie. Czy w moim przypadku jest jakiś cień szansy na normalna zdrowa ciąże czy jednak mam się pogodzić z myślą ze to jednak ciaza biochemiczna i czekać na miesiączkę?

Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny a jak się odnieść do tej tabeli ktoś ja bierze tez pod uwagę?
Co laboratorium to zakresy są inne. To są tylko orientacyjne wartości bo u każdej kobiety inaczej beta rośnie (u jednej o 66% u innej o 120%) dodatkowo nigdy nie możesz być do końca pewna kiedy była owulacja, (chyba że miałaś monitoring cyklu) i wtedy też beta w różnych momentach zaczyna rosnąć. @m-madzix wartości są podawane dla tygodnia ciąży a nie dla tygodnia od owulacji.

reklama
Co laboratorium to zakresy są inne. To są tylko orientacyjne wartości bo u każdej kobiety inaczej beta rośnie (u jednej o 66% u innej o 120%) dodatkowo nigdy nie możesz być do końca pewna kiedy była owulacja, (chyba że miałaś monitoring cyklu) i wtedy też beta w różnych momentach zaczyna rosnąć. @m-madzix wartości są podawane dla tygodnia ciąży a nie dla tygodnia od owulacji.
Tak, ale autorka posta wrzciła screena ze strony z zakresami od owulacji, dlatego się do tego odniosłam, chociaz mam swiadomosc ze patrzy sie na tygodnie ciazy. :)

Dzwoniłam do lekarza żeby się umówić na wizytę i mam przyjść 16.07 i pytałam się o moje wyniki i powiedział ze jeżeli jutro wyjdzie mi koło 100 to mamy być spokojni czyli tak jak mówilyscie. Jeszcze raz bardzo Wam dziękuje za wszystkie rady i słowa otuchy dzięki Wam trochę zrobiłam się spokojniejsza i jestem pewna tego ze do tamtej Pani doktor nigdy w życiu z niczym nie pójdę :) jeszcze raz dziękuje :)

Dzwoniłam do lekarza żeby się umówić na wizytę i mam przyjść 16.07 i pytałam się o moje wyniki i powiedział ze jeżeli jutro wyjdzie mi koło 100 to mamy być spokojni czyli tak jak mówilyscie. Jeszcze raz bardzo Wam dziękuje za wszystkie rady i słowa otuchy dzięki Wam trochę zrobiłam się spokojniejsza i jestem pewna tego ze do tamtej Pani doktor nigdy w życiu z niczym nie pójdę :) jeszcze raz dziękuje :)
Wszystko będzie super, trzymam mocno kciuki:-* A do Pani dr oczywiście, że pójdziesz....za 9 miesięcy. Pokazać jej diagnozę :D Najlepiej po jedzeniu, żeby maleństwo ulało;)

Dokładnie u mnie byl prsyrost 266% np.u koleżanki 75 %

Cześć dziewczyny! Tak powtarzałam w poniedziałek miałam 50,02 a w środę 95,96 dzwoniłam do lekarza i mnie uspokajał ze nie ma się czym martwić za dwa tygodnie będę miała pierwsze usg i już pojawiły się pierwsze objawy piersi już tak bolą ze ciężko jest wieczorem się rozebrać z bielizny ale lekarz mówi ze to bardzo dobry objaw no i od dzisiaj mdłości i dowiedziałam się ze o tydzień mi się wszystko obsunęło z terminem dlatego taka niska pierwsza betę miałam.

reklama