U mnie cały czas tak samo, 28 dni, nigdy nie miałam obfitych. Nie mialam teraz owulacji na monitoringu( co niby jest normalne) i dostałam tabletki Lamette, po nich przechył pękł mi dużo wcześniej i w tym miesiącu powinnam mieć 3 dni wcześniej( choć nie ukrywam ze mam nadziej ze nie dostanę wgl ) a twój wyniki pozostałe jak ?W takim wypadku jesli reszta hormonow w normie to na Twoim miejscu wyrzucilabym z glowy mysl o AMH zeby sie nie nakrecac. Wiem sama po sobie, ze to trudne zeby o tym nie myslec. U Ciebie nie hest źle az tak zeby sie zalamywac. Trzymac za Cb kciuki, musimy byc dobrej mysli.. Ja rez zamierzam powtorzyc wyniki. Zobaczymy. A jak u Cb z miesiaczkami? Co ile dni i czy skape obfite? Mnuemartwi ze cykl mi sie skraca na 24-25dni. Krwawienia słabe. I boje sie ze ma to zwiazek z niskim AMH u mnie.
.
reklama
Nasturtium
Fanka BB :)
U mnie amh było wyższe, 0.95, wtedy 31 lat, natomiast inne hormony rozwalone na maksa, bardzo niski poziom estradiolu, który lekarze w połączeniu z niską rezerwą interpretowali jako zbliżającą się menopauzę. Zaszłam w ciążę w pierwszym możliwym cyklu (wcześniej po prostu nie miałam okresu i owulacji z uwagi na sporą niedowagę). Dodam, że partner w wieku 46 lat.
Również nie dawano mi większych szans, sugerowano ivf jak najszybciej.
A, i jeszcze owulacja była wtedy w 32 dc. Różnie bywa, samo amh to tylko informacja, a nie diagnoza o kiepskiej płodności, liczy się jakość komórek jajowych, można mieć wysokie amh i spore problemy z zajściem/ utrzymaniem ciąży.
Również nie dawano mi większych szans, sugerowano ivf jak najszybciej.
A, i jeszcze owulacja była wtedy w 32 dc. Różnie bywa, samo amh to tylko informacja, a nie diagnoza o kiepskiej płodności, liczy się jakość komórek jajowych, można mieć wysokie amh i spore problemy z zajściem/ utrzymaniem ciąży.
Ja mam 34 lata i w sierpniu AMH 0.41
Lekarz kazał powtórzyć w innym laboratorium (synevo Kraków) i trzy tygodnie później (!) było 1.1
Więc tak, AMH może skakać i dobrze jest powtórzyć (choć wiem, że badanie drogie). I tak, to może być błąd oznaczenia, ale pamiętajcie, że o samym AMH niewiele jeszcze wiemy i tego znacznika używa się dopiero od 10 lat. Stale ukazują się nowe artykuły, ostatnio o tym, że nie jest to poziom tak ważny, jak się na początku wydawało. Lekarz powiedział mi też, że może w cyklu nieznacznie fluktuować. I na pewno można je poprawić dietą, zwłaszcza we względnie młodym wieku i jeśli jest jakaś medyczna przyczyna niskiego wyniku
Lekarz kazał powtórzyć w innym laboratorium (synevo Kraków) i trzy tygodnie później (!) było 1.1
Więc tak, AMH może skakać i dobrze jest powtórzyć (choć wiem, że badanie drogie). I tak, to może być błąd oznaczenia, ale pamiętajcie, że o samym AMH niewiele jeszcze wiemy i tego znacznika używa się dopiero od 10 lat. Stale ukazują się nowe artykuły, ostatnio o tym, że nie jest to poziom tak ważny, jak się na początku wydawało. Lekarz powiedział mi też, że może w cyklu nieznacznie fluktuować. I na pewno można je poprawić dietą, zwłaszcza we względnie młodym wieku i jeśli jest jakaś medyczna przyczyna niskiego wyniku
Ostatnia edycja:
Hej
Hej dziewczyny moje amh 0,5 wiek 33 lata -lekarka nie dała mi innej nadziei jak tylko invitro (którego się panicznie boję) - podjęłam próbę inseminacji ( przy stymulacji ) i dziś po 15dniach zrobiłam 3 testy - wszystkie pozytywne - za 3tyg USG żeby wszystko potwierdzić siedzę również dużo na amerykańskich forach -i zwłaszcza osoby z niską rezerwą wybierają Iui - jest większa szansa na powodzenie i napewno mniej bolesna
Na ten moment wszystkie wyniki ok. Tylko mnie to amh 1.13 nadal martwi.U mnie cały czas tak samo, 28 dni, nigdy nie miałam obfitych. Nie mialam teraz owulacji na monitoringu( co niby jest normalne) i dostałam tabletki Lamette, po nich przechył pękł mi dużo wcześniej i w tym miesiącu powinnam mieć 3 dni wcześniej( choć nie ukrywam ze mam nadziej ze nie dostanę wgl ) a twój wyniki pozostałe jak ?
Podziel się: