reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niski wzrost betahcg. Pomocy...

Witam jestem tu nowa,mam problem poniewaz jestem 9 dni po transferze wczesnej blastki 5 dniowej,wczorajsza beta 0.5 czyli ze ciazy brak,doktor kazal zrobic bete 14 dni po czy jeszcze moge miec jakis cien szansy?

reklama
Raczej mała szansa, bo już 6dpt dnia z reguły coś wychodzi przy blastce (przy wczesnej może troszkę pozniej) ale leki bierz tak jak lekarz kazał i czekaj do 14dpt. Zajrzyj na wątek ciąża po in vitro, tam Ci dziewczyny więcej powiedzą.

Witajcie, mam podobne zmartwienie. 31.07. Robilam betę, wynik 42,7. 6.08 mialam delikatne plamienie, 8.08. Poszlam do prywatnego ginekologa, ponieważ plamienie było dosć spore i krwiste. Obliczając od ostatniej miesiączki wyszło, że jestem w 6 tygodniu ciązy, ale miewam miesiączki nieregularne. Na usg dopochwowym lekarz nie mogł dojrzeć zarodka. Jakby go nie było. Zrobiłam ponownie betę i 8.08. Wyszło 180. Dzis powtarzam, czekam jeszcze na wynik, ale wydaje mi się, że to nie za duży przyrost. Dostałam do zrobienia tylko krew i mam przyjasc na usg za tydzień. Plamienia są dalej, ale żadnych innych dolegliwości nie mam. Czy powinnam udać się do innego lekarza czy cierpliwie czekać? Nie dostałam nic na podtrzymanie nawet. To moja pierwsza ciąża.

Wydaje mi się że mimo wszystko powinnaś dostać progesteron ( luteine czy duphaston). Przyrost jest nie zaciekawy no i do tego plemienia nie wróżą nic dobrego, ale tak jak lekarz zalecil musisz czekac na kolejna bete i usg.Jeżeli beta spada no to niestety musisz się liczyć z najgorszą możliwością, a jeżeli dalej rośnie to musisz czekać na kolejną wizytę i usg.

Zeby cos zobaczyć choćby pecherzyk z całkiem musi byc kolo 10tyś. Fakt przyrost bety bardzo niski. Sprawdz jeszcze raz jeśli nie wzrosnie to niestety nie udało sie.
Nieprawda. Ja miałam niewiele ponad 400 i na wizycie było widać już pęcherzyk i ciało żółtkowe. Później koło 1000 pojawił się zarodek. Niestety bez akcji serca. Skończyło się lyzeczkowaniem.
Możliwe, że wszystko zależy od sprzętu.
Mialam przyrosty po 500 jednostek na 48 h i to było niestety za mało pomimo, że w międzyczasie dostałam zalecenie na luteine dopochwowo.
Nie chce tutaj straszyć nikogo, cuda też się zdarzają. Pamiętajcie, nic się nie dzieje bez przyczyny.

Kolejna wizyta u lekarza. Progesteron podniosl sie do 19. Ale beta hcg jedynie do 721. Lekarz dalej karze czekac, ale nie daje juz większych nadziei. Za 2 tygodnie mam kolejna wizyta i pewnie skonczy sie skierowaniem do szpitala. Pecherzyk urósł ale nieznacznie. Jestem zalamana! :( Dziewczyny podpowiedzcie.. dlaczego tak powoli rośnie? Czy nie powinno spadac gdyby było cos nie tak? Czy moze oznaczac to jakis nowotwor? Naczytalam sie w Internecie sporo rzeczy i juz dostaje do glowy. Co byście zrobiły na moim miejscu? Skonsultowaly to w przyszlym tygodniu z innym lekarzem czy czekaly te 2 tygodnie? Mam juz dosc tego czekania...
Beta rośnie ponieważ kosmowka ja wytwarza cały czas. Tymbardziej, że jesteś na lekach podtrzymujacych.
Ehh, nie wiem co Ci napisać. Też przez to przechodziłam w maju. I też to była moja pierwsza ciąża.

reklama
Do góry