reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niski wzrost betahcg. Pomocy...

I to się zgadza, pecherzyk przy becie ok.1000 A zarodek przy becie 10000. Oczywiście od każdej reguły są wyjątki ;)

To tym bardziej nie rozumiem dlaczego strasza na tak wczesnym etapie, ze zarodek sie nie pojawi. Wychodzi na to, ze to nic nadzwyczajnego na tamta chwile, ze nie bylo go widac . Teraz pozostaje czekac, tylko po co w nerwach :/

reklama
Nic nadzwyczajnego że nie ma nic na usg. Natomiast straszą nie dlatego że na usg nic nie ma a dlatego że są niewłaściwe przyrosty bety. Niestety w takim przypadku bardzo rzadko kiedy kończy się to dobrze (choć jak dziewczyny pisały nie jest to regułą i nadzieję mieć trzeba).

Nic nadzwyczajnego że nie ma nic na usg. Natomiast straszą nie dlatego że na usg nic nie ma a dlatego że są niewłaściwe przyrosty bety. Niestety w takim przypadku bardzo rzadko kiedy kończy się to dobrze (choć jak dziewczyny pisały nie jest to regułą i nadzieję mieć trzeba).

Moj przyrost co 48h od dnia miesiaczki, ktorej oczywiscie nie bylo : 128- 360-860 po 4dniach 6500 i za 3 dni 17100 .

Beta 1306 :( stracilam nadzieje. Jutro mam wizyte u lekarza. Chcialabym dowiedzieć się czy któraś z Was moze polecic mi szpital na slasku, bo czuje, ze jutro skonczy sie skierowaniem do szpitala

Zostalam skierowana na zabieg. Niestety macie racje - slaby przyrost nie konczy się niczym dobrym. Macie jakis szpital godny polecenia na slasku?

@Eleonora25 przy tak niskiej becie nie sxla bym na zabieg. Niedlugo bedzie spadac i zacznie sie poronienie. Ale to tylko moja opiniia. Niestety ze szpitslem nie pomoge, bo nie wien gdzie moglabys liczyc na opieke jakiej oczekujesz. Bardzo mi przykro, ze tak to sie skonczylo.

Witam.

Prosze o pomoc. 14.06 ostatnia miesiączka.

13.07 test ciazowy pozytywny.
14.07 beta hcg - 21
17.07 beta hcg - 107
23.07 wizyta u lekarza. Lekarz nic nie widzial i kazal powtorzyc bete. Powiedzial, ze powinna byc kolo 500.
24.07 beta hcg - 157:(((((

To za malo! Czy ktos tak mial? Co mam robic?! Lekarz kazal zrobic dzis i w piatek i w poniedziałek przyjsc do niego. Mam tak zrobic? Czy przy takim wyniku juz jutro isc do niego? Czy moze wszystko jest ok... ;(
Hej dziewczyny jestem po in vitro . Czy któraś dziewczyna po takich wynikach była w ciązy bo lekarz mówi ze na razie się nie nastawiać , wiadomo . Ale sa różne przypadki . Podaje bete .
10dpt - 20,12
12 dpt - 28
13dpt - 44
Lekarz mowi ze wzrost w 12-13 dpt jest wazniejszy niz w 10-12 . Widzicie nadzieje ? W poniedzialek mam zrobic jeszcze jedna bete ale strasznie sie boje

reklama
Hej dziewczyny jestem po in vitro . Czy któraś dziewczyna po takich wynikach była w ciązy bo lekarz mówi ze na razie się nie nastawiać , wiadomo . Ale sa różne przypadki . Podaje bete .
10dpt - 20,12
12 dpt - 28
13dpt - 44
Lekarz mowi ze wzrost w 12-13 dpt jest wazniejszy niz w 10-12 . Widzicie nadzieje ? W poniedzialek mam zrobic jeszcze jedna bete ale strasznie sie boje
A ilu dniowy zarodek? Wejdź sobie na wątek ciąża po in vitro, tam dziewczyny są bardziej oblatane w temacie.
Chociaż w ogóle to bardzo dziwne bo jeżeli np. miałaś 5 dniową blastkę, to betahcg wychodzi juz w 6dpt powyżej 5 i systematycznie rośnie. Jeżeli młodszy zarodek no to wiadomo o tyle dni później hormon zaczyna się wytwarzać. Pierwszy przyrost rzeczywiście jest słaby ale niestety pozostaje Ci czekać tak jak lekarz kazał i mieć nadzieję że teraz już tylko będzie ok :)

Ostatnia edycja:
Do góry