reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Niski przyrost bety

Tak, ginekolog. Nie wiem skąd jesteś, ale to musi być ktoś kto specjalizuje się w niszach.
U mnie np. dopiero w tym 2023 odkryto rozejście blizny. Ale moje jest małe, ok 2mm więc nie przeszkadza ani w ciąży, ani w porodzie naturalnym.

Tu masz też listę badań:

Zobacz załącznik 1697217

To, że narzeczony jest wysportowany, szczupły i zdrowo się odżywia to niewiele znaczy. Większość mężczyzn, którzy mają słabe wyniki nasienia są "zdrowi". Niestety to nie jest tak, że każdy mężczyzna mający złe wyniki jest otyły i pizzę popija coca-colą na zmianę z piwem. To bardzo krzywdzący mit.

A często za wady zarodka odpowiada właśnie nasienie. Według mnie biorąc pod uwagę wasz wiek, krótki okres starań itd. to bym się mimo wszystko nie spinała. Ale gdzieś po roku bezskutecznych starań na pewno od badania nasienia trzeba zacząć. Bo to jest bardzo trudny marker do poprawy
A te badania robiłaś prywatnie ?
Jestem z Tarnowa z Małopolski
Ok to rejestrujemy się do urologa

reklama
Ale po co Ci urolog?
Masz za sobą ile? 2 cykle starań? A Ty juz spinasz jakby to byly 2 lata.
Biochemy się zdarzają. Ja bym poczekała. Spróbowala, jak sie zdarzy kolejny raz to wtedy lekarz.

Mój mąż jest otyly, nie bierze supli, pije słodkie napoje i niezdrowo je. Zaliczylismy dwie całkowicie zdrowe ciąze, kazda w 1 cyklu starań.

Nie usprawiedliwiam, tylko poteierdzam, ze nie ma reguly.
Przepraszam nie chciałam żeby tak to zabrzmiało ani wcale o tym nawet nie pomyślałam że otyli mają złe nasienie poprostu odpowiedziałam na pytania pytającej dziewczyny mnie o to jak żyjemy z partnerem

Mój mąż jest otyly, nie bierze supli, pije słodkie napoje i niezdrowo je. Zaliczylismy dwie całkowicie zdrowe ciąze, kazda w 1 cyklu starań.

Nie usprawiedliwiam, tylko poteierdzam, ze nie ma reguly.

Noo mój były akurat nie jest otyły, odżywia się dość specyficznie (weganin), ale ma od dziecka cukrzycę typu 1 co ogólnie też powinno wpływać na kiepskie jakości nasienie, a oprócz w sumie 4 ciąż (potwierdzonych), robiliśmy też swego czasu badania i one wyszły lepiej niż przeciętnie, więc jak mówisz - to nie do końca ma znaczenie.

Oczywiście, nie chodzi teraz o to by olać wszystko, ale po prostu były tu na forum już dwie dziewczyny, bardzo oburzone wysyłaniem swoich partnerów na takie badania i cóż ... nie wyszło to dobrze. U jednej wręcz tragicznie.

Większość tych badań wykonuje się prywatnie.
Trzeba mieć 3 poronienia na koncie by można było bardziej zająć się tym na NFZ.
Koszty większości badań są wysokie.

Hej
Pójdę w poniedziałek do tego samego który przyjmował mnie na szpitalu w poniedziałek
Dzis mam odebrać wypis ze szpitala
Niby przyczyną tego są wady genetyczne
Tak bierzemy od 18 stycznia pregna start ON i ONA do tego zażywamy dodatkowo D3, Omega i witaminę A plus E
16 stycznia miałam usuwane wkładkę domaciczna miedzianą i zaczęliśmy już od 19 stycznia starania
Styczeń sobie odpuscilam psychicznie bo pomyslałam ze organizm musi sie przyzwyczaić do braku wkładki
Bo miałam dwie w ciągu 14 lat
Ponieważ urodziłam córkę w 2011 przez cięcie później byłam w chorym związku kilka lat wiec całe szczęście że miałam tą wkladke
Jestem zaręczona od 2 lat w cudownym związku z cudownym człowiekiem
Ja mam 32 lata narzeczony 30
Jemy super od grudnia w zasadzie zaczelam
Jeść warzywa których wcześniej nie jadałam gotuję codziennie naprawdę zdrowo
Narzeczony od stycznia chodzi na siłownię ja mam Zamiar kupić rower w przyszłym tyg i będziemy jeździć sobie na przejażdżki bo on jest bardzo wysportowany;) ja mam może z 3 kg nadwagi ale to tylko dlatego że w grudniu rzucilam pracę w handlu która wykańczała mnie psychicznie
Byłam bardzo nerwowa przychodzilam do domu i wszystko odbijało się na nich wiecznie zmęczona bo w Żabce zapitol jest masakryczny do tego nękania szefowej i głowa mi siadła i siedzę w domu od grudnia i tak odreagowałam że jadłam a nie ruszalam
Się wcale
Mam matę do ćwiczeń i keggle może pocwiczylam
Tydzień i rzuciłam to w kąt
Śledziłam swoje cykle od stycznia kupowqlam
Testy owulacyjne w USG wychodziło wszystko ok cytologia też ok
Tyle że w marcu mialam biopsję piersi wyszedł mi jakiś guzek torbielowato wklonisty. Opisane jako dysplazja łagodna
Więc może warto byłoby zbadać w końcu hormony bo jak czytałam mogą być przez tą dysplazję rozregulowane
Aaa i dodam jeszcze że nawet rzuciłam w lutym całkowicie papierosy !! Mój narzeczony też podpalam czasem tylko iqosa ale stopniowo z tego schodzę
No i nasienie też musimy zbadać właśnie dziś będę składać dyspozycje wizyty u urologa bo mamy ubezpieczenie partnerskie z pracy mojego narzeczonego więc dostanie się raz dwa
No ale że jako on ma 30 lat to wydawało mi się że powinno być jego nasienie jak w najlepszym porządku;)
Gratuluję Ci w takim razie zdrowej i upragnionej ciąży ❤️🥰 i dziękuję za odpowiedź
wiesz co to to jak mam być szczera to wyluzuj i dajcie sobie czas , z tego co zrozumiałam to dopiero 3 cykl starań z czego była ciąża ale biochemiczna , jestem po długim czasie z wkładką także naprawdę na spokojnie . Jeżeli chodzi o nasienie to tak naprawdę nie ma znaczenia to ile na lat , czasem nawet tryb życia nie na znaczenia , bo mimo dobrego stylu życia i tak nasienie może wyjść slabe tak samo jak i w drugą stronę może wyjść dobre mimo tego że ktoś ma nałogi itd . Tak jak mówię , na ten moment poprostu wyluzuj trochę , ciesz się z seksu i dajcie sobie czas ☺️ wiem coś o tym , i twoje ciągle myślenie o tym na tak wczesnym etapie starań nie pomoże , będziesz tylko się bardziej denerwować ☺️

reklama
JA bym poczekała. Dwa cykle to naprawdę malutko. Rownie dobrze mozesz zajsć w ciążę za miesiac albo za dwa. Na ten moment nie masz za bardzo powodow do spiny.
Pewnie macie rację .. poprostu bardzo chcemy a jak się bardzo chce to właśnie tak wychodzi jak wychodzi
Dlatego jadę kupić rower w przyszłym tyg i odmule głowę na przejażdżkach
Będzie dobrze 😌

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry