reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niski przyrost beta Hcg ..

Truskawka1233

Fanka BB :)
Dziewczyny ,moze ktoras miala podoba sytuacje i skonczylo sie to wszystko dobrze? Wykonalam testy domowe, wszystkie pozytywne . Oczywiście poszlam na bete . Pierwszy wynik to 28mlu , drugi to 50 ,500 mlu a trzeci to tylko 58,40 pojawilo sie delikatne plamienie wiec pojechalam do szpitala ,polozna wykonala usg ale na nim nic nie bylo widac.. obejrzala tez jajniki, przydatki i wszystko jest okej. Chciala tez wykluczyc ciaze pozamaciczna ale nic niestety na usg nie widzi. Powiedziala ze jutro mam pojawic sie na patologi ciazy, powtorzyc bete i jesli bedzie spadala to okej.. zgodze sie z tym bym podali mi srodki by ta ciaze zniwelowac tak jak zasugerowala .. wrocilam zaryczana do domu i zadzwonilan do ginekologa do ktorego kiedys chodzilam i powiedzial ze plamieniem mam sie nie przejmowac bo tak sie zdarza a na usg i tak nic nie Zobacza poza tym powiedzial ze jesli beta urosnie do 70 , 80 ml to mam sie nie zgadzac na podanie mi środków ktore mialy by usunac ciaze.. mam takze poprosic o oznaczenie progesteronu bo byc moze mam go za malo .. bardzo sie boje jutrzejszego dnia .

reklama
plamienia mogą się utrzymać, a potem krwawienie. Jeśli masz możliwość usg zrób co 3dni i czekaj aż organizm zareaguje. .. Nie wiem czy robienie bety w tym momencie ma sens.... ja odnotowała dwa spadki, a potem tylko monity usg

reklama
No wlasnie nie mam takiej mozliwosci by co dni chodzic na usg bo jak na początku chcialam sie dostac do jakiego kolwiek lekarza to graniczylo z cudem. Jedynie co to na patologie ciazy mam sie zglosic w czwartek .. z wynikami bety i wtedy zobaczymy.. cos mowila doktorka o oczyszczeniu macicy ale co dokladnie miala na mysli to nie wiem

niestety taka jest prawda że na fundusz we wczesnej ciąży to lekarze niechętnie poświęcają czas. Pozostają tylko prywatni, jeśli nie ma innej możliwości i trafisz na lekarza z powołania to poświęć kilka wizyt prywatnych, a oszczędzisz sobie stresu i nerw. Potem można normalnie ciągnąć wizyty na Fundusz.. Warto dla własnego spokoju

Ale ja caly czas chodze po ginekologach, patologiach ciazy, dzisiaj mialam wykonywane usg i tam nic sie nie dzieje.. w sobote w szpitalu usg tez bylo wykonane , nic nie wykryli.. dostalam karte informacyjna na patologie ciazy ze tam nic sie nie dzieje, jajniki, przydatki okej, plynow tez zadnych nie ma .. macica pusta, endometrium bez zmian . I badz tu madry . W sobotę jak bylam w szpitalu to właśnie dostalam skierowanie na te patologie , wspomniała o tym ze beda leczyc mnie zachowawczo .. tzn bez zadnych zabiegów, laparoskopi.. tzn chodzilo jej po prostu o srodki ktore wywolaja mi miesiaczke?

Truskawka - tak jak pisałam wcześniej, u mojej koleżanki też tak wyglądało. Beta rosła bardzo wolno, lekarze nie kazali robić nic więcej niż oznaczanie bety w celu kontrolowania sytuacji, szpital miał być grany dopiero koło 2 tygodni od pierwszej pozytywnej bety (wcześniej ją odesłali i też kazali oznaczyć betę za kilka dni). Po tych 2 tygodniach dostała jakby "okres" i organizm się sam oczyścił. Dopiero wtedy beta spadła, wcześniej rosła. To może chwilę potrwać, nie zawsze jest tak, że beta od razu zacznie spadać i przyjdzie krwawienie.

reklama
Dziewczyny ja byłam w pozamacicznej jajowodowej i beta miała prawidłowy przyrost bo 688 a następnego dnia 1001 . Przy takiej becie nie pękł jajowod ale i tak usunięto mi go . Przy becie 200 nie jest raczej możliwe by pękł jajowod .