reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost beta hcg.

Cześć dziewczyny. Jestem drugi raz w ciąży, pierwszy raz poronilam w 9tygodniu, puste jajo. Po półtora roku udalo sie znowu, w piatek 24.05 bylam usg, widoczny pecherzyk wskazujacy wczesna ciaze, ale bez niczego w srodku. Boje sie drugi raz tego samego. Biore duphaston 2x1 i gin zlecila robic bete i zobaczyc czy rosnie. Zrobilam juz w piatek po wizycie
24.05 beta 4978,07
27.05 beta 10998,10
i dzisiaj 29.05 beta 16116,13
Boje sie,ze znowu bedzie to samo.
Poszperalam w Internecie i Podobno po 6000 czy 10000 beta zwalnia..
Miala ktoras taki przypadek i wszystko bylo w porzadku?
Bardzo dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam!

reklama
Rozwiązanie
Jaka miałaś prolaktyne ? W 2017 roku robiłam była 16 . W zeszłym roku poronienie zatrzymane w 8 tyg . Nikt mi jej nie zbadał . W tym roku zrobiłam i 50. Po tygodniu brania castagnusa 32. Myślisz ze wysoka prolaktyna spowodowała poronienie ? To mi dałaś teraz do myślenia
Nie nie , nie poronienie tylko to że nie mogłam zajść w ciąże , lekarz zlecił mi obciążenie i po nim wyszło że jest za dużo ,dostałam bromergon i w 3 cyklu zaszłam w ciąże ,ale serduszko przestało bić ,od początku było coś nie tak za duże wszystko włącznie z betą ,potem już nie sprawdzałam prolaktyny
reklama
Czytałam w poprzednich wątkach ze miał również wcżsne poronienie ?Czy coś pomyliłam ?jak szybko udało Ci sie zajść kolejny raz ?
Miałam 2 razy , po 1 pusty pęcherzyk zaszłam po prawie 1,5 roku ,ale wystąpił problem ze zbyt wysoką prolaktyną i dopiero po zmianie gina się dowiedziałam , 2 poronienie zatrzymanie serduszka w 9 tyg ,zaszłam w 6 cyklu starań , obecnie 29 tydzień wszystko jak należy ,choć do końca 3 miesiąca brałam luteine i duphaston

Miałam 2 razy , po 1 pusty pęcherzyk zaszłam po prawie 1,5 roku ,ale wystąpił problem ze zbyt wysoką prolaktyną i dopiero po zmianie gina się dowiedziałam , 2 poronienie zatrzymanie serduszka w 9 tyg ,zaszłam w 6 cyklu starań , obecnie 29 tydzień wszystko jak należy ,choć do końca 3 miesiąca brałam luteine i duphaston
przeżyłaś trochę, trzymam za ciebie kciuki,
Teraz sie uda :)

Jaka miałaś prolaktyne ? W 2017 roku robiłam była 16 . W zeszłym roku poronienie zatrzymane w 8 tyg . Nikt mi jej nie zbadał . W tym roku zrobiłam i 50. Po tygodniu brania castagnusa 32. Myślisz ze wysoka prolaktyna spowodowała poronienie ? To mi dałaś teraz do myślenia

A jak to wygląda u Ciebie ?
Ja 2lata bezskutecznych starań, zmiana lekarza badania i luty 2019poczatek przyjmowania bromergon, luteiny oraz stymulacja cLo, pierwszy cykl nic, drugi chyba sie udało ale brak luteiny spowodował poronienie tzw.biochemiczna choć lekarz nie użył tej nazwy wyczytałam w internecie , teraz 3cykl czekam na efekty w sobotę zrobię betę bo jeśli coś .... to mam brać luteinę i we trorek idę bo lekarza bo mi sie leki kończą a w razie czego muszę mieć zapas luteiny

reklama
Nie nie , nie poronienie tylko to że nie mogłam zajść w ciąże , lekarz zlecił mi obciążenie i po nim wyszło że jest za dużo ,dostałam bromergon i w 3 cyklu zaszłam w ciąże ,ale serduszko przestało bić ,od początku było coś nie tak za duże wszystko włącznie z betą ,potem już nie sprawdzałam prolaktyny

Rozwiązanie