Lady Loka
Fanka BB :)
Bo tyle miala jak byl 6tc luczac od om. Skoro USG wyszlo 2tyg do tylu to tyle musialaby miec beta w 4tc. Co jest tak srednio mozliwe.Skąd to wzięłaś że akurat tyle w 4 tyg?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo tyle miala jak byl 6tc luczac od om. Skoro USG wyszlo 2tyg do tylu to tyle musialaby miec beta w 4tc. Co jest tak srednio mozliwe.Skąd to wzięłaś że akurat tyle w 4 tyg?
Dokładnie! DziękiBo tyle miala jak byl 6tc luczac od om. Skoro USG wyszlo 2tyg do tylu to tyle musialaby miec beta w 4tc. Co jest tak srednio mozliwe.
Aaa dobra, bo ja uznalam ze to inna osobaBo tyle miala jak byl 6tc luczac od om. Skoro USG wyszlo 2tyg do tylu to tyle musialaby miec beta w 4tc. Co jest tak srednio mozliwe.
zmień lekarza. Na tym etapie nie bada się już przyrostów bety, bo to bez sensu. Nie ma nawet żadnych wytycznych. Jeśli rośnie- jest dobrze.Byłam na USG - zarodek młodszy o 2 tygodnie. Lekarz raczej nie ma dobrego rokowania tzn. powiedział, że przyrosty są słabe ale póki serce bije to nie będzie mówić nic więcej.
Taka wypowiedź raczej nie nastraja pozytywnie.
Czytałam zresztą gdzieś tutaj o Pani, która miała taką historię jak ja - beta słabo przyrastała i z 18 tys. w 9 dni zrobiło się ok. 45 tys. (U mnie w 14 więc jeszcze wolniej) i zarodek 2 tygodnie młodszy na usg (jak u mnie) i zakończyło się zabiegiem.
Dlatego zastanawiam się czy to przesadza czy jednak jest przypadek że przyrost był niski a wszytsko było ok. Wiem, że po 6 tys. beta się nie podwaja ale tutaj przyrost jest na poziomie 15-20% także beta zwalnia ale nie aż tak. W pierwszej ciąży nie miałam takich problemów, lekarz też nic nie sugerował a tu od początku kręcą nosem.
Bo już później się nie bada bety dlatego miały małe wartości.Dziękuję Wam Będę dawać znać jak się sytuacja będzie rozwijać żeby kolejne dziewczyny z podobnymi dylematami miały kontynuację historii. Sama śledziłam kilka historycznych wpisów na forum tylko przeważającą ilość dotyczy małych wartości beta HCG. Pojedyncze były przypadki jak mój i raczej scenariusz jest jeden- serduszko bije, zarodek rośnie aż znienacka się zatrzymuje.
Ciężki czas taka niepewność.
Bo już później się nie bada bety dlatego miały małe wartości.
Daj znać po usg, głowa do góry
Byłam na USG - zarodek młodszy o 2 tygodnie. Lekarz raczej nie ma dobrego rokowania tzn. powiedział, że przyrosty są słabe ale póki serce bije to nie będzie mówić nic więcej.
Taka wypowiedź raczej nie nastraja pozytywnie.
Czytałam zresztą gdzieś tutaj o Pani, która miała taką historię jak ja - beta słabo przyrastała i z 18 tys. w 9 dni zrobiło się ok. 45 tys. (U mnie w 14 więc jeszcze wolniej) i zarodek 2 tygodnie młodszy na usg (jak u mnie) i zakończyło się zabiegiem.
Dlatego zastanawiam się czy to przesadza czy jednak jest przypadek że przyrost był niski a wszytsko było ok. Wiem, że po 6 tys. beta się nie podwaja ale tutaj przyrost jest na poziomie 15-20% także beta zwalnia ale nie aż tak. W pierwszej ciąży nie miałam takich problemów, lekarz też nic nie sugerował a tu od początku kręcą nosem.