Hej. Byłam dzisiaj na badaniu z krwi i poziom betaHcg wynosi 4.02 . Jutro powinnam dostać okresu. Czy jest możliwość, że jestem w ciąży?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jakie masz normy na wyniku? Zazwyczaj ciąża jest powyżej 5.Hej. Byłam dzisiaj na badaniu z krwi i poziom betaHcg wynosi 4.02 . Jutro powinnam dostać okresu. Czy jest możliwość, że jestem w ciąży?
Normy na załączonym obrazku.A jakie masz normy na wyniku? Zazwyczaj ciąża jest powyżej 5.
Powtórz badanie i wszystko będzie jasne może za szybko zrobiłaś i dlatego taki wynik. Ile dpo jesteś?Normy na załączonym obrazku.
Miesiąc temu też robiłam Betę i wyszło 0,1 (również dzień czy 2 dni przed okresem). Sama nie wiem co myśleć o tym wyniku
Jutro powinnam dostać okres. Teoretycznie od zapłodnienia jutro minie 2 tygodnie. Więc chyba poziom bety powinien być wyższyPowtórz badanie i wszystko będzie jasne może za szybko zrobiłaś i dlatego taki wynik. Ile dpo jesteś?
A na jakiej podstawie określasz moment zapłodnienia? Wiesz kiedy była owulacja? Jeżeli tak to jaką metodą określiłaś? Monitoring? Testy owu? Pomiar temperatury?Jutro powinnam dostać okres. Teoretycznie od zapłodnienia jutro minie 2 tygodnie. Więc chyba poziom bety powinien być wyższy
Cykle mam regularne (28 dni), także mniej więcej wiem kiedy miałam owulację .A na jakiej podstawie określasz moment zapłodnienia? Wiesz kiedy była owulacja? Jeżeli tak to jaką metodą określiłaś? Monitoring? Testy owu? Pomiar temperatury?
Wiesz co, nie obraź się, ale cykle są podatne na wiele czynników. Zdarzają się przesunięcia owulacji i w jedną i w drugą stronę, zdarzają się cykle bezowulacyjne. Jeżeli nie prowadzisz obserwacji to tak na prawdę nie wiesz kiedy była owulacja. Więc mogła być później i wcale dwa tygodnie nie minęło, a trochę mniej.Cykle mam regularne (28 dni), także mniej więcej wiem kiedy miałam owulację .