reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badanie beta hcg

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
A tylko dla upewnienia pisze ostatnia wiadomość : hormony zawarte w antykoncepcji nie wpływają na badanie bety z krwi w żaden sposób ?
Nie. Nawet jak będziesz bardzo chora (goraczka+katar) czy tam covid to beta wyjdzie pozytywna. Więc 16 dnj po owulacji to jest bardzo dobry czas na zrobienie badania. Jeśli nie wykryła to znaczy że nie jesteś w ciąży. Dziękujemy Ci za uwagę.

A tylko dla upewnienia pisze ostatnia wiadomość : hormony zawarte w antykoncepcji nie wpływają na badanie bety z krwi w żaden sposób ?
Nie mają żadnego wpływu na wynik. Jeśli jest ciąża, to beta rośnie, jeśli nie, to nie. Inny przypadek, w którym beta jest wysoka, a ciąży nie ma to nowotwór jajnika bądź kosmówki.

Nie nie jest to możliwe, optymalny czas to nawet 10 dni ( od stosunku ) ale moim zdaniem lepiej poczekać do momentu kiedy masz mieć miesiaczke I zrobić betę wtedy masz pewność
Hej czy jesli zrobiłam bete hcg 17 dni od stosunku i wyszła <2.3 oraz powtórzyłam go po 72h (czyli 20 dni od stosunku) to mogę być pewna że nie jestem w ciąży?

reklama
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry