reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niska bhcg i niski progesteron

Tak pójdę jutro ale raczej to biochem...spadła mi temp a test dzis jest tak samo słaby jak w sobotę, zamiast mocnej kreski - bladzioch😔. Raczej coś ze mną jest nie tak i chyba 2 dziecko nie jest mi pisane tym bardziej że już 38 lat na karku...
Oj znam 41+l pierworodki... A już masz jedno to szanse są;-)
Ja od 2014 miałam być bezpłodna, a tu taka niespodziewajka (w pierwszym moim poście na forum napisałam swoją historię więc nie będę jej powtarzać)

Ps. Biochem też przerobiłam. Jeśli się potwierdzi to współczuję... Ale się nie załamuj.

reklama
Hej Dziewczyny
Dziś beta 104...
Wg kalkulatora wyszło przyrost 77%. Niby ok ale jednak bardzo mało.
Teraz to już bardziej niż biochema boję się ciąży pozamacicznej...
Co myślicie?

Wiesz, przyrost jest w normie jakby nie patrzeć. Nie jest spektakularny ale wciąż w normie. Masz jakieś bóle albo plamienia?
Nie mam żadnych dolegliwości ani plamień. Dużo mlecznego śluzu i temp znowu poszła w górę do 37. Tyle, że te wyniki nijak nie odpowiadają wiekowi ciąży, bo dziś mija 7 dni od terminu miesiączki więc powinno być już minimum 217 wg norm z laboratorium...

Nie mam żadnych dolegliwości ani plamień. Dużo mlecznego śluzu i temp znowu poszła w górę do 37. Tyle, że te wyniki nijak nie odpowiadają wiekowi ciąży, bo dziś mija 7 dni od terminu miesiączki więc powinno być już minimum 217 wg norm z laboratorium...
Nie jest ważne ile dni jesteś po terminie miesiączki tylko ile po owulacji. Możemy przypuszczać ze jestes ok 19dpo, ja 16dpo miałam betę 172 i mimo wzrostów o ponad 150% była to CP. Ale ja miałam plamienia od samego początku i progesteron 12.
Myślę że jeśli nie masz plamień to nie musisz się bać CP. Kiedy masz wizytę u lekarza ?

Nie jest ważne ile dni jesteś po terminie miesiączki tylko ile po owulacji. Możemy przypuszczać ze jestes ok 19dpo, ja 16dpo miałam betę 172 i mimo wzrostów o ponad 150% była to CP. Ale ja miałam plamienia od samego początku i progesteron 12.
Myślę że jeśli nie masz plamień to nie musisz się bać CP. Kiedy masz wizytę u lekarza ?
Kurcze myślałam, że przy pozamacicznej są właśnie słabe przyrosty...A suplementowałaś progesteron przy takiej wartości czy nie? Kiedy się okazało że to ciaza pozamaciczna? Jak już było widać na usg czy dopiero jak się coś zaczęło dziać? Ja na chwilę obecną jestem przerażona tymi wynikami, zwłaszcza po tym co przeżyłam w styczniu. Beta rosła książkowo po 200 % co 48h. Pęcherzyk był w macicy a potem się okazało, że serduszko nie bije. Na tym etapie co teraz to progesteron mialam 35 - nawet nieco powyżej normy, bez suplementacji, betę miałam 5x wyższą niż obecnie a i tak skończyło się smutno...

Kurcze myślałam, że przy pozamacicznej są właśnie słabe przyrosty...A suplementowałaś progesteron przy takiej wartości czy nie? Kiedy się okazało że to ciaza pozamaciczna? Jak już było widać na usg czy dopiero jak się coś zaczęło dziać? Ja na chwilę obecną jestem przerażona tymi wynikami, zwłaszcza po tym co przeżyłam w styczniu. Beta rosła książkowo po 200 % co 48h. Pęcherzyk był w macicy a potem się okazało, że serduszko nie bije. Na tym etapie co teraz to progesteron mialam 35 - nawet nieco powyżej normy, bez suplementacji, betę miałam 5x wyższą niż obecnie a i tak skończyło się smutno...
Nie ma reguły. Ja przyrost miałam super na poczatku ale ten progesteron...
12dpo beta 15 prog 7
14dpo beta 40 prog 12
16dpo beta 172 prog 12
Cały czas miałam palmenia brązowe wiec dostałam progesteron do suplementacji.
21dpo trafilam do szpitala z bólem brzucha I plamienie krwią - beta 660 i podejrzenie CP. To było w środę w nocy, w sobotę kazali wrocic na kontrolę i beta była już 1260 i diagnoza się potwierdziła 🤷🏽‍♀️

reklama
Acha wizytę mam jutro ale wiadomo, że się z niej niewiele dowiem, jedynie ewentualnie czy suplementowac proga czy wręcz przeciwnie (bo miałam zwykle niski 7 dni po owulacji- tylko 9) a potem kolejna wizyta za tydzień.

Do góry