reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niezbędnik staraczki :)

reklama
batonik24-wiem jakie w Tobie uczucia,ja tez stracilam jednego maluszka w 9 t.c.:-(mialam wtedy 25lat. teraz mam 30 i chociaz nie bylo latwo mamy 4,5 roczna Zunie i 2,5 rocznego Dominisia. teraz planujemy od czerwca trzeciego maluszka- walcz o swoje szczescie i chociaz ciezko i nie raz bedziemy plakaly to warto,zeby nie wiem co!!!!!:tak:trzymaj sie dzielnie i mam nadzieje,ze szybko napiszesz,ze masz 2 krechy na tescie-tego zycze:-)pozdrawiam

mama przykre jest to co musieliście przejsc :(
ale tak jak piszesz trzeba walczyć o swoje szczęście i chociaż jest czasami ciężko to się nie poddawać! :)
w końcu się uda każdej kobiecie która pragnie dziecko.

Ja mam nadzieje że też się doczekam drugiej dzidzi :)
Pozdrawam was!

trzeba prowadzic kalendarzyk, tzn pilnowac dni plodnych i nie zalamywac sie dbac o siebie rzucic palenie i alkohol. nam tak sie udalo po prostu matka natura i jej kalendarzyk to metoda najlepsza-obserwowac siebie-w taki sposob ja mam w brzuszku maluszka-powodzonka dziewczyny!3 mam kciuki

A ja ma tipa dla tych ktorzy walcza z zolnierzykami, a przede wszystkim ich mala ruchliwoscia: mezczyzna powinien na 30 minut przez kochaniem wypic mocno kawke i wziac zimny prysznic. Zwieksza to ruchliwosc plemnikow! Dzis wyczytane :) Fertility Tips!

Kochane staraczki :-), podczytuję tu sobie troszkę (heh codziennie:-D) i niestety muszę stwierdzić, że dość dużo linków do interesujących nas stronek nie działa. Razem z moim ukochanym jesteśmy na samiućkim początku staranek, więc porzeramy kolosalne ilości informacji. Oczywiście oboje nie palimy, nie pijemy alkoholu i prowadzimy kalendarzyk. Staranka zaczynamy w grudniu. Póki co trzeba wybrać się do ginusia ;-). Pewnie jakieś badania zleci. Właśnie temat badań interesuje mnie najbardziej. Z racji lęku.. Nawet dermatolog mnie przeraża :baffled:. Stąd moje pytanie, dziewczyny: jakie są standardowe badania dla takich kobietek jak ja? Mam mnóstwo informacji, ale nie potrafię tego sklasyfikować i ułożyć w jakiejś hierarchii, np. pod względem ważności. Z góry dziękujemy :happy:

Witam wszystkich :)

Z moim M chcemy zacząć starać się o dzidzię, chciałabym dowiedzieć się jak najlepiej się do tego przygotować - pod względem zdrowotnym, fizycznym etc. Mam na myśli "domowe sposoby" :) Do gina na razie nie planuję się wybierać - chcę zaufać naturze na początek.
Czy zacząć coś łykać (słyszałam o kwasie foliowym np) czy są może jeszcze jakieś inne witaminy oprócz tego? Mamusie! Będę wdzięczna za dobre rady :) Dziękuję z góry

reklama
ja zaczelam od kwasu foliowego i od przyszlego miesiaca wspomagam sie hormonami bo ja mam male problemy. Lepiej idz na wizyte i sprawdz czy wszystko ok, ja bylam jakis czas temu zrobila mi usg i okazalo sie ze bez hormonow nic z tego.

Do góry