reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niewidoczny zarodek.

Pelcia

Zaciekawiona BB
Witam, nie dawno dowiedziałam się o ciąży. Lekarz powiedział że jestem w piątym tygodniu ciazy, pecherzyk ciążowy i zółtkowy jest ale brak jeszcze zarodka. Od razu łzy ale jak to? Następna wizyta dopiero za dwa tygodnie, lekarz tłumaczy, ze to wczesna ciąża, ale strach jest duży, wyniki GS=0.87CM, a YS=0.33cm. Czy któraś z Was ogarnia te wyniki coś może powiedzieć? Albo sama miała podobne przeżycie?
received_1833171640208409.jpeg

reklama
Bardzo slabo na zdjeciu widac ten pecherzyk zoltkowy, ale skoro lekarz go widzial to wszystko jest ok i zgodnie z wiekiem ciazy. Zarodek pojawi sie do dwoch dni jesli ciaza rozwija sie prawidlowo, a poki co wymiary na to wskazuja. Niczym sie nie martw, mozesz powtorzyc badanie za tydzien zeby sie uspokoic.

No właśnie o to chodzi że słabo widać ale on ten wynik YS wyhaczyl tego pęcherza... stres mnie zjada. Bo bardzo się boję. A wiem ze nie powinnam. Za dwa tygodnie mam wizytę, chodzę prywatnie do ginekologa. Ale dziękuję za odpowiedź 😉

A kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? I czy regularne cykle?
Właśnie i tu jest problem. Bo dokładnej miesiączki nie pamiętam, początek lipca, albo 5 albo wcześniej. A mam nieregularne bardzo. Jeszcze kilka miesięcy temu w ogóle długo czasu nie miałam okresu przez duże schudniecie i dietę. Temu tak martwię się ☹

Ciąża to nie matematyka. Mi pojawił się po prawie tygodniu :)

Ciężko, aby w 5 TC uwidocznić zarodek. Poczekaj dwa tyg i już na pewno będzie zarodek z serduszkiem.

Robilas USG codziennie przez ten tydzien od pojawienia sie pecherzyka zoltkowego? Ile mm mial pecherzyk kiedy pojawil sie zarodek? Donosilas ta ciaze?

reklama
Do góry