Chorob genetycznych jest multum np. SMA na ktore ostatnio choruje duzo dzieci jest choroba genetyczna a zadne badania prenatalne tego nie wykaza (sa chyba jakies specjalne ale za ok 7 tysiecy :/) jest tez mnostwo innych chorob ktorych amniopunkcja nie wykaze ani biopsja ani nawet caly pakiet wszystkich badan prenatalnych dlatego ja tez jestem cala przerazona od czasu kiedy mi wyszlo ze pecherzyk jest za duzy i nawet badania prenatalne ktore sa ok mnie nie uspokoily i boje sie co sie wydarzy. To naprawde okropne, ze na swiecie sie dzieja takie rzeczy a jeszcze nasz rzad wszystko utrudnia i probuje zrobic nam z zycia piekło Diagnostyka niestety jest droga i nikt nie wie dlaczego sie cos zadzialo, czasem lekarz znajdzie jedna przyczyne i sie tego uczepi zacznie leczyc a okazuje sie ze lrzyczyn jest wiecej a znowu z drugiej strony kaza probowac bo czasem mozna kupe pieniedzy wydac na badania a potem i tak nic z tego nie wynika strasznie ciezkie te tematy są i naprawde wolalabym nie wiedziec o tym ze takie rzeczy sie dzieja a ostatnio jest ich coraz wiecej i coraz czesciej
Trzymaj sie, jak cos to niech lekarz wypisuje to skierowanie po wynikach zeby zdarzyc przed wyrokiem TK pozniej zostanie juz zagranica (do Holandii istatnio trzeba mirc negatywny test na covid :/)
Trzymaj sie, jak cos to niech lekarz wypisuje to skierowanie po wynikach zeby zdarzyc przed wyrokiem TK pozniej zostanie juz zagranica (do Holandii istatnio trzeba mirc negatywny test na covid :/)