reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nieprawidłowy kształt pęcherzyka ciążowego?

Cześć! Jestem aktualnie w 6t 0d ciąży licząc od ostatniej miesiączki. Ze względu na wieczny problem z progesteronem, ostatnio ciążę biochemiczna, byłam już w 4t5d ciąży u lekarza i wtedy był pęcherzyk ciążowy 2,4 mm. We wtorek czułam że coś jest nie tak i zbadałam progesteron i okazało się że spadł z 20 do 9 (to było 5t 3 d ciąży) ! Poszłam znowu do lekarza i stwierdzil że pęcherzyk ma nieprawidłowy kształt i do tego mam krwiaka i że nic raczej z tego nie będzie. Dał mi oprócz duphastonu jeszcze luteinę i kazał przyjść za dwa tygodnie. Pójdę jutro jeszvze do innego lekarza bo strasznie mnie to zestresowało. Znacie takie przypadki? Czy mam się spodziewać najgorszego?

Załączniki

• IMG_20211021_105436.jpg
    IMG_20211021_105436.jpg
    796,3 KB · Wyświetleń: 1 468
reklama
Miałam nieregularny pęcherzyk na 6+4. Lekarz powiedział, że takie pęcherzyki słabo rokują i po 5 dniach poroniłam. Dopóki bije serduszko zachowaj spokój, bo wszystko się może zdarzyć. To jest najlepsze dla Ciebie i dziecka.

Hmmm ja miałam pęcherzyk taki z pierwszą córką - lekarz nigdy nie zwrócił uwagi że jest coś nie tak , córka 11 lat

Załączniki

• IMG_3467.jpg
    IMG_3467.jpg
    113,9 KB · Wyświetleń: 973
Cześć! Jestem aktualnie w 6t 0d ciąży licząc od ostatniej miesiączki. Ze względu na wieczny problem z progesteronem, ostatnio ciążę biochemiczna, byłam już w 4t5d ciąży u lekarza i wtedy był pęcherzyk ciążowy 2,4 mm. We wtorek czułam że coś jest nie tak i zbadałam progesteron i okazało się że spadł z 20 do 9 (to było 5t 3 d ciąży) ! Poszłam znowu do lekarza i stwierdzil że pęcherzyk ma nieprawidłowy kształt i do tego mam krwiaka i że nic raczej z tego nie będzie. Dał mi oprócz duphastonu jeszcze luteinę i kazał przyjść za dwa tygodnie. Pójdę jutro jeszvze do innego lekarza bo strasznie mnie to zestresowało. Znacie takie przypadki? Czy mam się spodziewać najgorszego?
U mnie było tak samo, niestety poroniłam po odstawieniu duphastonu, ciąża się przestała rozwijać. Też był krwiak, mimo, że czytałam, że większość krwiaków się wchłania u mnie niestety tak nie było. Trzymam kciuki, żeby jednak u Ciebie było inaczej. Trzymaj się. ✊

Załączniki

• IMG-20210628-WA0005.jpeg
    IMG-20210628-WA0005.jpeg
    955,5 KB · Wyświetleń: 627
A u mnie właśnie taki pęcherzyk zwiastował udane ciąże. Pierwsza z mega nieregularnym - córka 7 lat, druga ciąża z ładnym owalnym - poronienie, w obecnej ciąży również bardzo nieregularny i 29 tc leci. 🤷‍♀️
Super, fajnie wiedzieć, że nie zawsze kształt pęcherzyka zwiastuje najgorsze.. U mnie niestety poza kształtem,serce już nie pracowało, zobaczymy co będzie teraz. Szczęśliwego rozwiązania 🥰

reklama
Do góry