Cześć! Jestem aktualnie w 6t 0d ciąży licząc od ostatniej miesiączki. Ze względu na wieczny problem z progesteronem, ostatnio ciążę biochemiczna, byłam już w 4t5d ciąży u lekarza i wtedy był pęcherzyk ciążowy 2,4 mm. We wtorek czułam że coś jest nie tak i zbadałam progesteron i okazało się że spadł z 20 do 9 (to było 5t 3 d ciąży) ! Poszłam znowu do lekarza i stwierdzil że pęcherzyk ma nieprawidłowy kształt i do tego mam krwiaka i że nic raczej z tego nie będzie. Dał mi oprócz duphastonu jeszcze luteinę i kazał przyjść za dwa tygodnie. Pójdę jutro jeszvze do innego lekarza bo strasznie mnie to zestresowało. Znacie takie przypadki? Czy mam się spodziewać najgorszego?
reklama
Miałam nieregularny pęcherzyk na 6+4. Lekarz powiedział, że takie pęcherzyki słabo rokują i po 5 dniach poroniłam. Dopóki bije serduszko zachowaj spokój, bo wszystko się może zdarzyć. To jest najlepsze dla Ciebie i dziecka.
Aleksandraan
Fanka BB :)
U mnie było tak samo, niestety poroniłam po odstawieniu duphastonu, ciąża się przestała rozwijać. Też był krwiak, mimo, że czytałam, że większość krwiaków się wchłania u mnie niestety tak nie było. Trzymam kciuki, żeby jednak u Ciebie było inaczej. Trzymaj się.Cześć! Jestem aktualnie w 6t 0d ciąży licząc od ostatniej miesiączki. Ze względu na wieczny problem z progesteronem, ostatnio ciążę biochemiczna, byłam już w 4t5d ciąży u lekarza i wtedy był pęcherzyk ciążowy 2,4 mm. We wtorek czułam że coś jest nie tak i zbadałam progesteron i okazało się że spadł z 20 do 9 (to było 5t 3 d ciąży) ! Poszłam znowu do lekarza i stwierdzil że pęcherzyk ma nieprawidłowy kształt i do tego mam krwiaka i że nic raczej z tego nie będzie. Dał mi oprócz duphastonu jeszcze luteinę i kazał przyjść za dwa tygodnie. Pójdę jutro jeszvze do innego lekarza bo strasznie mnie to zestresowało. Znacie takie przypadki? Czy mam się spodziewać najgorszego?
Załączniki
Aleksandraan
Super, fajnie wiedzieć, że nie zawsze kształt pęcherzyka zwiastuje najgorsze.. U mnie niestety poza kształtem,serce już nie pracowało, zobaczymy co będzie teraz. Szczęśliwego rozwiązaniaA u mnie właśnie taki pęcherzyk zwiastował udane ciąże. Pierwsza z mega nieregularnym - córka 7 lat, druga ciąża z ładnym owalnym - poronienie, w obecnej ciąży również bardzo nieregularny i 29 tc leci.
Aleksandraan
Trzymam kciuki za dobre wieści.Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Idę dzisiaj znowu do lekarza, zobaczymy czy się rozwija ciąża.
reklama
Aga87lan
trzymam kciuki aby wszystko było dobrze !Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Idę dzisiaj znowu do lekarza, zobaczymy czy się rozwija ciąża.