reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niemowle po szczepieniu

Mam, jeszcze nie otworzyłam. Są skuteczniejsze od espumisanu?

Ciężko mi stwierdzić.Na pierwsze dziecko nie działało nic.Na drugie dostałam kropelki w prezencie , ale nawet nie otworzyłam, a za chwilę było trzecie i na nie działało, więc szybko zamawiałam koleje buteleczki, ale ich nawet nie otworzyłam, a Esspumisanem sobie głowy nie zawracalam

reklama
Udało się że zasnął. Zobaczymy na jak długo. Wielkie dzięki za rady. Mam nadzieje że to skok i mu przejdzie :/

A na ulotce szczepionki w objawach nieporzadanych jest wzmianka o mogacych wystapic bolach brzucha czy czyms podobnym? Mozesz go probowac klasc na brzuszku by latwiej gazy wylecialy z brzuszka.

A na ulotce szczepionki w objawach nieporzadanych jest wzmianka o mogacych wystapic bolach brzucha czy czyms podobnym? Mozesz go probowac klasc na brzuszku by latwiej gazy wylecialy z brzuszka.
No on na brzuszku bardzo często. Bo od samego początku ma problem z wydalanie gazów. Nie mam ulotki ze szczapionki.

Witam. We wtorek byłam na szczepieniu z 8 tygodniowym niemowlakiem. W ten sam dzień było wszystko dobrze jak również i na drugi i trzeci. Od wczoraj jest marudny ciągle płacze. Częściej robi kupki. Bardzo się przy tym gniecie (codziennie 4 razy dostaje espumisan). Zasypia tylko na chwilę po czym się wybudza. Chwilę jest spokojny i zaczyna bardzo płakać. Bardzo trudno go uspokoić. Przez chwilę jest to praktycznie nie możliwe. Miał ukłucia w obie nóżki. Nie są zaczerwienione ani obolałe. Kupki robi częściej ale nie jest to raczej biegunka. Bo jest przerwa np 3 godz ze nie zrobi. A potem gniecie się zrobi i po nie długiej przerwie znów. Trochę jakby robił na dwa razy. Jego zachowanie jest bardzo dziwne. Karmię go piersią. Ubiegłej nocy budził się co pół godz/godz. Do piersi przystawiany chwilę jadl i zaczynam się szarpać i płakać. Uspokajalam go smoczkiem i znów do piersi i tak w koło.
Czy może być to wszystko spowodowane reakcją na szczepionkę?? Bardzo proszę o pomoc, już sama nie wiem co mam robić.
Moja mala po kazdym szczepieniu cos ma :/ ostatnio szczepienia miala na poczatku stycznia,tydz pozniej biegunki.. wczesniej takze, teraz idziemy w marcu i az sie boje :(

Mniej więcej co ile wtedy Twoja robila kupki?
Bardzo czesto i wodniste.. za kazdym purtnieciem nawet troche jej wylecialo.. byly nawet zielone ze sluzem.. tydz trwalo zanim caly syf szczepionkowy jej wyszedl.. tyle ze ja nie dawalam nic, tylko mleko i ewentualnie wode, z poczatku myslalam ze to po zmianie kaszki na inna firme ,ale nawet na samym mleku miala biegunki..

reklama
Bardzo czesto i wodniste.. za kazdym purtnieciem nawet troche jej wylecialo.. byly nawet zielone ze sluzem.. tydz trwalo zanim caly syf szczepionkowy jej wyszedl.. tyle ze ja nie dawalam nic, tylko mleko i ewentualnie wode, z poczatku myslalam ze to po zmianie kaszki na inna firme ,ale nawet na samym mleku miala biegunki..
To właśnie on tez zaczął takie zielonkawe

Do góry