reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niemowlę budzi się w nocy

AnA Ania

Zaciekawiona BB
Witam.
Jestem mamą 4 miesięcznego synka. Maluszek karmiony jest za dnia mlekiem modyfikowanym, a w nocy dostaje pierś, dodatkowo wieczorem dostaje butlę z mlekiem które udało mi się odciągnąć w ciągu dnia.
Problem mam taki iż mały po zjedzeniu przed snem butelki z mlekiem modyfikowanym śpi w swoim łóżeczku przez 3-5 godzin, następnie budzi się lecz nie otwiera oczu, wtedy biorę Go do łóżka i wystawiam pierś. Mały pociągnie sobie przez około 2 minuty, wypluwa cyca i idzie spać. I tak co 2 godziny. 🙂 Niestety śpi wtedy razem ze mną w łóżku bo jak tylko się ruszę to budzi się i znowu cyc.
macie może jakieś pomysły jak nauczyć go spania w swoim łóżeczku. Słyszałam że dzieci w jego wieku przesypiają już cała noc ewentualnie z jedną pobudką na jedzenie.
dodam że mały śpi w ten sposób od 24 do 11 rano i za żadne skarby nie chce pójść spać szybciej jeżeli zaśnie szybciej to tylko na jakieś pół godziny.
z góry dziękuję za pomoc.

reklama
Rozwiązanie
A dużo zjada w nocy gdy się przebudzi tak w ml? Czy to jest bardziej żeby się napić bo na przykład moja mama mówi że jak dziecko się obudzi w nocy to daje się mu wodę lub herbatkę a nie mleko tylko to już było ponad 20 lat temu i nie wiem czy nadal tak jest 🙂
Sporo zjada. Przez noc około 400ml. Jak miała 4 miesiące to niestety nie pamiętam ile wtedy piła. Ja herbatę lub sok daje tylko w ciągu dnia
reklama
Nie pociesze Cię... Moja córka ma 18 miesięcy i budzimy się ok 3 razy. Zdarza się i więcej...
U nas niedługo 2 latka a wciąż ze 3 pobudki w nocy.
Osobiście nie znam dzieci w wieku kilku miesięcy przesypiajach całe noce.
U nas identycznie 2 latka i 3 pobudki. A podczas pobudek pije wodę lub mleko ?

Wiem zrobiłam błąd że zaczęłam brać go do łóżka jednak pierwszy miesiąc był na tyle okropny że jedynie w ten sposób mogłam się zdrzemnąć. Cyc za dnia się u nas nie sprawdzi bo małemu nie chce się już pracować nad cycem tylko wypija to co się nagromadziło a tego jest za mało żeby się najadł.

Mój synek będzie miał niedługo 7 miesiecy. Budzi się w nocy co 2-3 godz a potrafi co godzinę. Do pierwszej pobudki śpi w łóżeczku A później biorę go do siebie i tak już śpimy do rana. Nie ma chyba sposobu na nocne pobudki. Kiedyś to minie

reklama
A dużo zjada w nocy gdy się przebudzi tak w ml? Czy to jest bardziej żeby się napić bo na przykład moja mama mówi że jak dziecko się obudzi w nocy to daje się mu wodę lub herbatkę a nie mleko tylko to już było ponad 20 lat temu i nie wiem czy nadal tak jest 🙂
Sporo zjada. Przez noc około 400ml. Jak miała 4 miesiące to niestety nie pamiętam ile wtedy piła. Ja herbatę lub sok daje tylko w ciągu dnia

Rozwiązanie
Do góry