reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Niedobrze mi-czyli:dolegliwosci ciazowe

Kania - wymyśliłaś coś na skurcze? Ja już nie daje rady, w nocy płaczę z bólu, bo nie mogę wytrzymać. Budzę się co 2 godziny i przez godzinę albo 1,5 leżę i umieram. Próbowałam je rozchodzić, to pomogło na chwilę, ale zaraz wróciły jeszcze mocniejsze...

reklama
Współczuję tym dziewczynom które męczą się ze skurczami, przyznam się szczerze, że nie wiedziałam, że można mieć takie bolesne przepowiadające, ja bym pewnie od razu spanikowała i jechała do szpitala, bo bym myślała, że to już.:)

Na zaparcia dziewczyny zwykłe jabłka polecają:) u mnie same przeszły chociaż lekarka laktuloze polecała i butelkę mam jak coś:)

a z tymi skurczami to sama nie wiem co robić:( wczoraj po buscopanie stały się nie bolesne ale były... a boirę tonę magnezu i luteinę..

Dziewczyny, a jesteście w stanie opisać, jak rozpoznać, że to skurcze są bolesne? Jaki to ból? Bo mnie czasem coś boli w okolicy jamy brzusznej i często nei jestem już w stanie zlokalizować, czym ten ból jest spowodowany..
Ostatnio kilka razy czułam ból na wysokości samego dna macicy (u góry) tak jakby mnie mięśnie brzucha bolały po jakimś wysiłku.

Makunia bóle porodowe są narastające, jak łapie skurcz to trzyma a potem puszcza i za chwile czujesz kolejny jak idzie i znów narasta i puszcza, jak są regularne to do szpitala marsz. Nie wszystkie są tak na początku bolesne ale później się już stają - tak u mnie było z Oliwią.
Natalia88 magnez i nospa średnio na mnie działają, chodzenie, leżenie, zmiana pozycji, kąpiel w ciepłej ale nie gorącej wodzie.

Kania możliwe, że to przez żelazo te zaparcia, bo brałam i dopiero w zeszłym tygodniu mi się tabletki skończyły i kazał mi przestać brać.
Onesmile mnie też głównie wieczorem łapią skurcze, gdy na dniu się przechodzę i zrobię za dużo, dlatego staram się jak najwięcej leżeć. Na dniu łapią przy zmianach pozycji. Ale tego masażu męża Ci zazdroszczę, ja jestem w ciąży i to ja muszę swojemu robić masaż karku, ale on jakoś się nie odwdzięcza ;-)

kania - lekarz mi powiedział, że mam już nie brać magnezu ani no-spy, bo podobno macica ma ćwiczyć, no jak stwierdził "skurczy już nie hamujemy, tylko czekamy aż odejdą wody". Tak jak pisałam na chwile pomaga chodzenie, ale np. do wody boję się wejść, chociaż wiem, że by mi pomogło (zawsze tak na miesiączkowe bóle robiłam), bo boję się, że nie poczuję jak mi wody odejdą :|

makunia - ja mam tak, że czuję cały czas napięty brzuch (np. przez 2 godziny), ale co jakiś czas 'skręca' mi się wszystko tak, że mam łzy w oczach i trzyma np. 2 - 5 minut, a potem jest chwile dobrze.... i tak co jakiś czas:) nie wiem czy opis pomoże, ale uwierz, że to taki ból, że nie da się go przeoczyć:D

reklama
natalia wspolczuje, choc mam podobnie. nie mecze sie co prawda tak dlugo ale w dzien potrafie miec taki dlugi skurcz ze ruszyc sie nie moge... nospa kompletnie nie dziala, magnez odstawiam. ehhh... pozostaje przeczekac!

Do góry