reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niechciane porady, zabobony, dotykanie brzuszka - co nas denerwuje w ciąży?

dorzucam garść przesądów i zabobonów :-)

- kobieta w ciąży nie powinna przymierzać okularów, gdyż dziecko będzie miało wadę wzroku.
- żeby mieć chłopca to facet musi sobie obwiażac niebieska wstążeczką :-D
- kobieta w ciazy nie powinna zaprzeczac, ze jest w ciazy, bo dziecko urodzi sie niemowa
- jak kobieta ciezarna chodzi z parasolka z zakrzywiona raczka to dziecko bedzie mialo krzywe nogi

reklama
4ad0ceca7ae44c8bb15cbd9db8470335.jpg

Sobotni poprawiacz humoru ;-)

A mnie zdenerwowała ostatnio moja teściowa, kobieta po prostu na głowę dostała, zamiast przywitać się ze mną nachyla się do mojego brzucha, głaszcze go i mówi dzień dobry maluszku tu babcia- mina sąsiadek -bezcenna- jak to dziecko może kobiecie w głowie pomieszać:) Ale nie o to chodzi jak ja mam jej delikatnie uświadomić,że mnie to wkurza?Zresztą wogóle nie znoszę jak ktoś mi się pyta jak się czuje i co tam słychać.Do cholery widać ,że jestem w ciąży to co jak mam się czuć, jakoś się toczę.brrr rozpisałam się i mi ulżyło...

Agunia, ja potrafię 100 razy dziennie usłyszeć pytanie "jak się czujesz"? :confused: I chociaż wiem, że wynika ono z troski, to i tak mnie wkurza, jeśli już powtórzone "enty" raz... :dry: Od niedawna odpowiadam: "A dziękuję, czuję się jak KOBIETA W CIĄŻY", ewentualnie krócej - "Dzięki, bez zmian, ciążowo". Ludzie głupieją trochę, no ale nie są już później natarczywi tak bardzo jak wcześniej... ;-)

A co do dotykania brzucha, planuję kupić t-shirt ze stosownym ostrzeżeniem: "Nie dotykać - kopię!" Z humorem, ale natrętów nie zamierzam tolerować :no: Jeśli ktoś nie zrozumie przekazu w ten delikatny sposób, to z mostu powiem, że nie życzę sobie dotykania. Albo sama się zamienię w "macacza" z odpowiednim wyrazem twarzy :cool2:

reklama
Gdzie można taką koszulkę kupić? :D Powinna znaleźć się w niezbędniku każdej przyszłej mamy ;)

Ja nie jestem szczególnie przesądna, ale jak babcia mojego męża dowiedziała się, że jestem w ciąży (to było koło 10tc) i od razu kupiła... buciki do chrztu to myślałam, że mnie coś trafi!

Do góry