reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nie spoczniemy nim schudniemy - jak walczą wrześnióweczki ze zbędnymi kg po ciaży :)

Merlin ja ogolnie mogłam jeść

- mięso gotowane (kurczak, indyk, krolik)
- ryby, ale tylko chude
- ryż, kasza gryczana, ziemniaki sporadycznie
- gotowane warzywa : marchew, pietruszka, seler, buraki,
- owoce np jablka, ale gotowane
- piłam kompoty glównie jablkowe

reklama
o no to nie jest źle taka moja obecna dieta - po za mięsem jem głównie wieprzowinę i wołowinę ale to ze względu na anemię - unikam kurczaków kilka razy sie zraziłam i już nie chce :baffled: a o jabłkach słyszałam dużo złego przy karmieniu piersią że kolki dostają dzieci :confused: a u mnie 6 jabłonek na ogrodzie i chciałam suszyć jabłka na zimowe kompoty

EEEEEEEEEE no super ze jest taki watek, napewno bede tu zagladac. Juz czuje siłe do odchudzania. Trzeba sie przyszykowac, nastawic psychicznie i nie tracic ducha walki.:-D

Bedziemy seksi mamuski :-D:-D:-D

Wątek fajny :-)
Ja jestem dwa tygodnie po porodzie. Do zrzucenia jeszcze 1kg,więc dam radę. Ale chcę schudnąć nieco więcej,więc po połogu zaczynam ćwiczenia na orbitreku.
Co do diety- jem gotowane mięso, chudy rosół, kanapki- z dzemem, serem białym, chudą wędliną, z rarytasków jem ciasto drożdżowe, banany i tyle. Do picia rozcieńczony naturalny sok jabłkowy i woda.
Mały wysysa wszystko!

Gorgusia ja przeszłam na parowar :D zobaczymy czy cos to ruszy czy nie :tak:no i mam nadzieję, ze zrzucę wiecej niz po poprzedniej ciaży bo mam dodatkową motywację - ślub siostry w kwietniu:)

Super watek:)ja rok przed ciaza schudlam 17 kg na diecie dr dukana niestety jesli uda Nam sie z cycem ta dieta bedzie zawierala za duzo bialka dla Malej i bede musiala narazie odpuscic....ale i tak bylam w szoku jak po tygodniowym pobycie w szpitalu po porodzie okazalo sie ze zgubilam 14 kg z 19 przybranych w ciazy:) dzis zostalo mi juz tylko 3,5 kg ale do wagi sprzed ciazy a do wagi po diecie brakuje dodatkowe 5 kg czyli w sumie 8,5 kg no ale brzus nie ten po cesarce zostal flaczek ale mysle ze jest to do zrobienia bo jak wiadomo przy Maluszku malo czasu na duperele:p no i ja po pologu ruszam 3 razy w tyg na 2 h aerobiku juz sie chrzesna zapowiedziala ze bedzie Lilcie pilnowac:)
Damy rade bedziemy sie tu wspieraly jak i w ciazy wiec na pewno bedzie oki:D

Risia tylko mi w grupie jakos latwiej sie zmobilizowac jakbym miala sama w domu cwiczyc to pewnie szybka bym szukala wymowek niestety taki ze mnie ludz a na aerobik z kuzynka chodzilam wczesniej i Ona juz tez mowila ze Wszystkie na mnie czekaja:p a Tobie tylko bic brawo za to ze masz taka mobilizacje ze sama sobie potrafisz radzic:p

reklama
Merlin ja ogolnie mogłam jeść

- mięso gotowane (kurczak, indyk, krolik)
- ryby, ale tylko chude
- ryż, kasza gryczana, ziemniaki sporadycznie
- gotowane warzywa : marchew, pietruszka, seler, buraki,
- owoce np jablka, ale gotowane
- piłam kompoty glównie jablkowe

a na śniadanka i kolacje co jadłaś???

Do góry