reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nie spoczniemy nim schudniemy - jak walczą wrześnióweczki ze zbędnymi kg po ciaży :)

ja w ciazy tzn zaczynajac wazylam 95kg. do porodu szlam z waga 101kg. a wczoraj mi sie pokazalo 86,7 i bylam zaszokowana ze spadlo mi wiecej niz przytylam lacznie. ale chcialabym jeszcze z 10-15kg tylko czasu mi brak, motywacji i sil bo nieraz padam w 5 min...

reklama
Ja to wogole pokrecona wage mam. W trakcie staran o Macka sobie pofolgowalam i dobilam do 78. Do porodu szlam z waga ok 72, teraz mam ok 66, a powinnam wazyc ok 55 i do tego zdazam :-)
Dzis po drugim dniu A6W, czuje miesnie, o ktorych istnieniu nie wiedzialam :-D

No to ja też napiszę: waga startowa 52, końcowa 63 czyli 11 na plusie. Po porodzie 53, czyli kilogram do przodu, ale tłumaczę sobie, że to moje pełne mleka cycki bo w ciuchy wchodzę odrazu od wyjścia ze szpitala :-D:tak: - no nie wszystkie, w niektórych bluzkach nie dopinam się w cyckach :-D:szok: Wzrost 165.

Doti ja przed pierwszą ciążą ważylam 68 kg pod koniec ciąży ważyłam 83 kg... po porodzie po 7 miesiącach ważyłam 57 kg...i rozmiar z 40 na 34 :tak:także wszystko jest możliwe :tak:

no nie pogadasz
ja jakoś nie wierzę w swoje możliwości bycia poniżej 60kg ;-)

Jak ja sobie przypomnę to zdjęcie w ciąży w tej sexi sukience, które wstawiła bodajże gorgusia albo nagapalma, to masakra, chyba powinnam sobie to wydrukować i w domu w widocznych miejscach porozwieszać + na lodówce obowiązkowo, choć ja jem normalnie, nie żrę, tylko stałych pór mi brakuje.

a co to są stałe pory posiłków :-D:-D:-D
najlepsza pora na śniadanie u mnie to 12:00
a potem 17:00 obiadokolacja i finito
no ale teraz się trochę pilnuje jak karmię maleństwo, ale tylko trochę
pewnie mi przejdzie jak wrócę do pracy

Dziewczyny u mnie jeszcze 6 kg do wagi sprzed ciazy i przydalo by sie kolejne nascie jak nie 20 kg :sorry2:
jak juz sie chcialam zabrac za rower, to nam ukradli w zeszla niedziele.
Chyba zakupie bluze z kapturem i zaczne biegac...

biedactwo
nam rower ukradli w tamym roku
wiedzą kto, ale nie mogą nic zrobić ;/
to się nazywa mała szkodliwość czynu, a ja ponad tysiąc w plecy
polskie prawo dla złodzieji

ja 175 i 69kg na dziś
waga wyjściowa 65
no to już niewiele mi zostało
póki co biegam z wózkiem lub Zuzkowym obciążeniem :-):-D:happy2::-p

nie załamujcie mnie dziewczyny :no:
ja zacznę ćwiczyć za 2 tyg jak się skończy te 6 tyg połogu i ginek pozwoli
waga startowa była 50kg do porodu już 71kg (po co ja tyle żarłam :wściekła/y: ), po porodzie 65kg i nic nie spada :wściekła/y: chodzę tylko w dresach :no:

Ja startowałam z wagą 57 do porodu szłam z wagą 70kg, teraz wróciłam do wagi 57 :-D narazie bez ćwiczeń (tylko spacerki z małym) ciekawe czy zejdzie jeszcze w dół :sorry2:

suszone owoce i orzechy to dobra i zdrowa alternatywa dla słodyczy.
Ale niskokaloryczne to one nie są, więc jeśli chodzi o odchudzanie, to trzeba z nimi uważać.

a mnie jest mniej o 17kg, waze 83. ale przez to ze jak jestem sama z malym to chapne w locie kanapke lyka herbaty czy cos i koniec. mam czas na cokolwiek jak mlodszy spi. hm, moze zdaze dojsc do 60kg? :-)

reklama
u mnie waga 57kg a w brzuchu w najszerszym miejscu 80 cm. wzrost 160. rozmiar 38 a mój cel to 36. a w brzuchu 77 waga 54-55kg. czyli niewiele przede mną. waga jest jak z przed ciąży ale ciut chce mieć mniejszą.

Do góry