reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nie śpimy, wrzeszczymy 🙈

A Nurofen próbowałas? Nurofen nie ma takiego gorzkiego smaku, daje się go zdecydowanie mniej. Mój syn już dawno odmówił paracetalemolu- zaciskał zęby. A na Nurofen krzyczy mniam mniam i chce więcej 🤪
Ale na lepszy sen nie działa. Tzn po nurofenie nie budzi się co 40 minut tylko co 2h, ale nie o ten efekt ci chodzi?
Zresztą Nurofen działa przeciwzapalnie, a paracetamol nie. Więc przy zębach bardziej wskazany jest Nurofen.
Paracetamol ma też działanie uspakajające

reklama
A Nurofen próbowałas? Nurofen nie ma takiego gorzkiego smaku, daje się go zdecydowanie mniej. Mój syn już dawno odmówił paracetalemolu- zaciskał zęby. A na Nurofen krzyczy mniam mniam i chce więcej 🤪
Ale na lepszy sen nie działa. Tzn po nurofenie nie budzi się co 40 minut tylko co 2h, ale nie o ten efekt ci chodzi?
Zresztą Nurofen działa przeciwzapalnie, a paracetamol nie. Więc przy zębach bardziej wskazany jest Nurofen.
W tym coś jest. Moje dziecko odrzuciło paracetamol jakoś jeszcze przed skończeniem roku. Miałam wrażenie, że w przypadku właśnie zębów lepiej działał nurofen, mniej pobudek. Natomiast musieliśmy wrócić do paracetamolu jak się pojawiały szczepienia i najpierw zaciskane usta, ale w końcu potem udało się dać. Fakt jest, że paracetamol dajemy już tylko przy okazji ewentualnie szczepień i to nie zawsze, bo nie ma podstaw.
Nurofen lepiej wchodzi mam wrażenie i właśnie działa przeciwzapalnie, więc przy wysokiej gorączce takiej od infekcji też stosujemy.

Tak, pluje każdym syropem, ktory mu probuję podać i trwa to już kilka miesięcy. Czy to był syrop na kaszel, ibum, nurofem nie wypije mi pełnej dawki.

raczej nie, bo zmienilam wlaśnie dlatego, że noce byly słabe 🙈
I zmiana wit D na inną, a nawet całkowite odstawienie na 2 tygodnie nic nie zmieniło.
Nie martw się. Podobno to wszystko minie.

Wiem, jak to brzmi. Nie wiem jednak co tu więcej powiedzieć, bo nie widzę przyczyny innej jak właśnie dojrzewanie układu nerwowego plus właśnie dolegliwości typu zęby lub lęki nocne lub skoki.

Ja nie mogę zrozumieć jak dzieci niektóre mogą spać całą noc bez ani jednej pobudki. Moja spała tak może kilka razy, teraz jest tego więcej, ale... No i jak miała miesiąc przesypiała cała noc, potem już był rollercoaster.

Ale uspokoiłyscie mnie, serio :) bo skoro przetestowałam wszystkie Wasze pomysly, to znaczy, ze faktycznie musze przeczekać 😂
Mnie ostatnio jedyny tekst, który pocieszył to był taki, że już więcej nieprzespanych nocy za mną.
Że już jestem na końcówce męczarni.

Jasne, nie mam takiej pewności, ale dało mi to trochę nadziei 🫣

Ale uspokoiłyscie mnie, serio :) bo skoro przetestowałam wszystkie Wasze pomysly, to znaczy, ze faktycznie musze przeczekać 😂
Chociaż tyle.

A tak swoją drogą gdzieś czytalam, że takie coś jest dziedziczne. Tylko że nie ma jak sprawdzić, bo zdaje się, że ani jedni rodzice, ani drudzy nie pamiętają nic podobnego u nas. Poza tym ja uważam, że oboje z mężem mieliśmy inne warunki niż córka ma i to też może mieć związek. A już pomijam, że jedne dzieci bardziej reagują na ten swój rozwój, a inne mniej. Jak porównuję z dziećmi w prywatnej grupie... niektóre przesypiały np skoki, a u mojego np było widać kiedy następuje zmiana oprogramowania 🙈

Najgorzej, że ty się nie wysypiasz. Ja pod koniec zeszłego roku czułam się słabo, źle, powieka mi drgała. Zrobiłam badania i nic nie wyszło. Lekarka stwierdziła, że to wszystko od zmęczenia... i "macierzyństwo".
Najlepiej jakby właśnie móc się więcej wyspać, ale w twoim przypadku nie wiem jak to osiągnąć...

Tak, pluje każdym syropem, ktory mu probuję podać i trwa to już kilka miesięcy. Czy to był syrop na kaszel, ibum, nurofem nie wypije mi pełnej dawki.
Moja też pluje syropem, a często zdarza się tak, że jak poczuje go w ustach, to wymiotuje 🥴
Ja jej mieszam syrop z sokiem, na przykład pomarańczowym i wtedy wypija 🙈

reklama
Do góry