reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Negatywny test owulacyjny a ciąża ?

Witam chciałabym zapytać czy któraś z mam miała taką sytuację , że mimo negatywnych testów owulacyjnych zaszła w ciąże ? czy to możliwe ?

reklama
Witam chciałabym zapytać czy któraś z mam miała taką sytuację , że mimo negatywnych testów owulacyjnych zaszła w ciąże ? czy to możliwe ?
Jak najbardziej możliwe. Owulacja mogła pojawić się w innym terminie niż wykonywało się testu. Ponadto testy nie są doskonałe. Tylko monitoring cyklu mógłby z dokładnością do 100% potwierdzić czy owulka była czy nie. Aczkolwiek tak jak w przypadku testów, można ten czas przeoczyć.

Oczywiście że możliwe 🙂 u mnie tak się stało, że nie pokazało piku. Staraliśmy się dłuższy czas i korzystaliśmy z testów owulacyjnych. Były po dwie grube krechy i nic. W październiku nie było aż tak grubych, więc nie liczyliśmy na cud. Aktualnie kończę 32 tydzień ciąży 😍 czekamy na synka

Witaj , ja aktualnie jestem mamą 9 miesięcznego synka , ale pamiętam że miesiączka się spóźniała zrobiłam 4 testy wszystkie były negatywne. Poszłam do ginekologa i stwierdzona ciąża połowa trzeciego miesiąca... Także najlepiej iść do lekarza a nie robić testy

Witaj , ja aktualnie jestem mamą 9 miesięcznego synka , ale pamiętam że miesiączka się spóźniała zrobiłam 4 testy wszystkie były negatywne. Poszłam do ginekologa i stwierdzona ciąża połowa trzeciego miesiąca... Także najlepiej iść do lekarza a nie robić testy
Autorka pytała o testy owulacyjne, nie ciążowe. Ale dzięki za podzielenie się doświadczeniem.

reklama
Do góry