mamaPaulinki
mama kochanego śmieszka
MamoPaulinki, a czym karmisz malutką? Nie znam się na wcześniakach i niewiem, jak wprowadza sie pokarmy, czy wg wieku normalnego, czy korygowanego, ale czy dajesz małej już jakieś jedzonko"normalne" typu słoiczki, kaszka itp? Skonsultuj też może chociażby w dziale eksperckim bb wprowadzenie mleka 2. Mój Alex też nie chciał pic mleka 1. Przy butli się kręcił i wypluwał. Odkąd daję mu 2, wypija cała butle bez ulania ani jednej kropli. Nie wiem, od czego to zależy, ale chyba mu ta dwójka lepiej smakuje. Jeśli posiłki można wprowadzać wg wieku normalnego dziecka, to może warto byłoby u was spróbować. U nas to dało dobry efekt.
Jak już pisałam wyżej na butli jest 4,5 miesiąca więc na 1,5 miesiąca przed planowanym terminem porodu jadła już mleko. Nam powiedziała lekarka, że wprowadzamy wg wieku korygowanego. Jesteśmy na bebilonie, podobno jest jednym z bardziej kalorycznych rodzajów mleka. Cóż z tego, jak ona malutko przybiera :-( Może dlatego, że jest baaardzo aktywna i spala? Dlatego na własną rękę dałam jej spróbować kleiku. Raptem łyżeczka na 100ml ale coś innego na początek. Paulince bardzo smakuje, raz nawet zjadła mi 140ml Normalnie zjada po 100ml a nawet mniej. W piątek mamy szczepienie wzw, to przy okazji poruszę temat.