reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

Bedytko tylko pogratulowac :-) sprytna sztuka z Ali ......u nas to chyba troche potrwa po nocy dalej pilucha mokrutka niestety

reklama
Gratulacje dla Aluty!
U nas na dwor obowiazkowo pielucha jako izolacja, bo inaczej Pszczola wrzeszy, ze jej zimno w poslady, ale juz w nia nie sika; na noc tez, bo jak sie w nocy przebudzi na picie (troche z ogrzewaniem u nas ostatnio przesadzaja i mimo zakreconych kaloryferow, 23-24 st. w mieszkaniu mamy:baffled:), to nad ranem zdarzajej sie popuscic:zawstydzona/y: A tak to nawet do sklepu czy w gosci w majciochach tylko popyla:tak:(ostatnio jej nabylam kilkanascie nowych par (ze starych "wyrosla";-)) z Hello Kitty i najchetniej by zmieniala co 5 minut:tak:)

Bedyta- gratulacje dla Aluty:-)

ja też juz zapominam co to pielucha:-)na noc też juz z jakieś 3 tygodnie bez pieluchy, podkład pod prześcieradłem jest na wszelki wypadek

mam tylko zgryzote:-p
przed spacerem robi młoda siku i na spacerze (ok.2godz) bez problemu wytrzymuje ale co zrobić jak jej sie zachce:baffled:zimno jest wiec raczej tyłka na mróz jej nie wystawie,wiec wychodzimy na sanki do parku na górke bo jest bliziutko co by w razie wpadki daleko nie biec z zamarzajacymi na tyłku siuśkami;-)
to samo z podróżowaniem nie wszedzie można sie zatrzymac zeby zrobiła siku i co wtedy:sorry2:
market gdzie robimy zakupy tez bliziutko a i tam nie wiem czy by skorzystała z wc jakby jej sie zachciało
dodam ze ma super wytrzymały pecherz wytrzyma cała noc( a na noc nadal pije dużo) i po przebudzeniu mija ok godzina zanim skorzysta z nocnika- ja tyle nie wytrzymuje:blink:

Alka sobie w dzień nie da założyć pieluchy, chociaż na noc musiałam jej wytłumaczyć, że i tak do niej nie sika to śpimy w majtkach:tak:
tylko, że jutro na narty się wybieramy i nie bardzo wiem jak ją przekonam w drugą stronę.... a na wszelki wypadek chcę jej założyć, bo nie wiadomo jak z kibelkiem będzie, sanki ze śpiworkiem też oczywiście zabieramy, to tym bardziej jej chcę dupsko ocieplić:-p

Bedytka, Mada, normalnie az zazdroszcze takich zdolnych coreczek :tak: Ale szybko sie "odpieluchowaly" :-) A Ami to juz w ogole w ekspresowym tempie :tak::-)

Sara na spacery, na wyjazdy i na noc musi miec pieluche, bo jednak i po powrotach do domu, i po nocy, pielucha jest mokra :sorry2:
Mam nadzieje, ze do lata jakos sie nauczy...

Bedytka, Mada, normalnie az zazdroszcze takich zdolnych coreczek :tak: Ale szybko sie "odpieluchowaly" :-) A Ami to juz w ogole w ekspresowym tempie :tak::-)

wiesz Sandra ja też jestem zaskoczona tym tempem u Ami:-pale też chodze dumna jak paw, zwłaszcza przy teściowej która stwierdziła ze jak mała tak późno zaczeła nocnikowanie to ok 4 roku życia dopiero przestanie nosic wogóle pieluchy:dry: a tu taka długa i ostra szpila wbita w teściówke bo to podczas jej obecności mała pożegnała się z pieluchami:-D

Mam nadzieje, ze do lata jakos sie nauczy...
na pewno:-)
mada to tym bardziej się cieszysz widzę:-p
u nas dalej bez zmian, tylko pierwsze nocki się budziła na sikanie, chyba jej chłodno było w pupkę bez pieluchy;-)
na nartach bez pieluchy byliśmy, warunki były super, ciepły czyściutki kibelek to jej pieluchą nie stresowałam:happy2:

reklama
Młoda bez pieluchy nie chce chodzić wcale nawet w domu :-(
Po nocy pielucha jest sucha(choć czasem jak za dużo wypije to trochę popuści)
i jak tylko wstanie to ją sadzam na nocnik to wtedy się załatwi.

Do góry