reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

Badaicka- nic na siłe...zrób przerwe, nie pokazuj nocnika przez dwa tygodnie, później weź małą do wc razem z nocnikiem , ty usiądź na swoim miejscu , mała na nocniku, u nas załapało od razu , minął miesiąc od takiej sytuacji i młoda przestała sikac w nocy!!
to była rada Bedytki i sie sprawdziła:tak: nie wiem jaki w zasadzie macie problem ale moze to co napisałam pomoze...głowa do góry i do przodu;-):-)

reklama
Chociaż nie powiem,bo od jakiegoś czasu zaczęłam ją rególarnie na niego sadzać-tak co 1h-1,5h i chyba zaczyna łapać o co chodzi.Nawet miała parę dni,że wołała już.:happy: Ale powiem Wam,że na wiosnę muszę poczynić drastyczne kroki i zabrać jej pieluchę całkowicie,bo widzę,że dopóki ma ten komfort,że nie poleje sobie po nogach to nie ma potrzeby wołać na nocnik:-:)baffled:

Badaicka- nic na siłe...zrób przerwe, nie pokazuj nocnika przez dwa tygodnie, później weź małą do wc razem z nocnikiem , ty usiądź na swoim miejscu , mała na nocniku, u nas załapało od razu , minął miesiąc od takiej sytuacji i młoda przestała sikac w nocy!!
to była rada Bedytki i sie sprawdziła:tak: nie wiem jaki w zasadzie macie problem ale moze to co napisałam pomoze...głowa do góry i do przodu;-):-)
Maduniu no problem jest z tym,że mała wcale nie sygnalizuje tego,że chce siku,a jak nasiura w pieluche to może mieć nawet tak mokro,że pampersa przesika a to jej nie przeszkadza:-:)-:)-(
Gaduła z niej straszna wszystko już potrafi powiedzieć,że jest głodna,chce pić itd a ztym nic:-(

Baidacka- nie zakładaj pieluchy, tylko same rajstopki albo dresik, coś co łatwo i szybko zsuniesz w dół, raz drugi poleje po nogach wytłumaczysz ze to fe, nie ładnie i ze jest dużą dziewczynka i w koncu łapnie o co biega, moja tez jak miała pieluche to nie sygnalizowała dopiero później jak odstawiłam pampersiory...cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości życzę:-)

Mada zrobiłam jak radziłaś.Większość dnia młoda jest bez pieluchy i
ZACZĘŁA WOŁAĆ na nocnik

Jeszcze jej się oczywiście zdarzy nasiurać w majtasy ale jest OGROMNY postep.
Dziekuje bardzo

Baidacka- jak to mówią Bracia Koala "jesteśmy tu po to aby pomagać";-):tak:i nie masz za co dziękować.Oczywiście ogromne gratulacje dla córci:-)

Badaicka, wielkie gratulacje!!!

A ja Wam powiem, ze moje dziecie przespalo cala noc bez pieluchy!!! I to przez zupelny przypadek - wczoraj maz wyjal ja z kapieli, ja w miedzyczasie robilam jej omleta na kolacje, ubrana przyszla do kuchni, zjadla kolacje, napila sie, umylysmy zabki i poszla spac. Bez pieluchy, bo nie zauwazylam :-D :-D No i nie bylo siusiu :-) dopiero rano :-)

reklama
hej dziewczyny:) trafiłam tu wcześniej i podczytywałam was:) najpierw jak Anika tu zaglądała teraz Madzia Badaicka:)
u nas tez ciezko z nocnikiem...przebieram go 3-4 razy na dzien:( co sie pytam to nie chce siku, a potem leje w gaciochy. mja juz 2,5 roku Domiś wiec powinien juz skonczyc z pieluchowaniem...
jeden dzien byl przelomowy bo nie zdarzylo mu sie nasiurac w majteczki (sama go sadzalam nawet jak mowil ze nie chce), ale to byl tylko jeden dzien..natomiast z kupką:( wstrzymuje za kazdym razem jak ma majtole, pozniej dwa dni sie nie moze zalatwic i wowczas wali do pampersa z wielkim trudem i nieraz placzem:(
dzis juz dwa razy go przebieralam:( kurcze jak tak dalej bedzie to osiwieje:)

Do góry