reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

reklama
u nas coraz lepiej:-D
od czasu do czasu udaje się złapać siusiu do nocnika:tak::tak:

wydaje mi się, że udawałoby sie jeszcze częściej, gdybym zakupiła julci tradycyjne majteczki zamiast bodzika... bo zanim wszystko zdejmę i odepnę, to już po fakcie jest....
też się nad tym zastanawiałam, majtek już mam tysiące... tylko teraz do roboty się trza zabrać:tak:

jak postępy u Was?? u mnie żadne, bo po prostu mi się nie chce:-p
U mnie to samo :-p Czekam do lata :-p

W domu dalej nie udalo sie Sarze ani razu nasikac do nocnika, o zrobieniu kupy nie mowiac :baffled::blink:
Ale majtki chce nosic :-p Tyle, ze narazie na pampersa jej ubieram :-) Bez majtek ani rusz, wiec wczoraj miala pampersa, majtki i body :-p Bo ja idziemy do ogrodu na zjezdzalnie to ubieram jej body, zeby nie miala golych pleckow.

Ja zaczynam po weekendzie majowym - synkowe latanie w dzień bez pieluszki ;-):tak:

Znacie może jakieś bajeczki o dzieciaczkach uczących się korzystać z nocnika? Podobno takie są, i są ponoć bardzo pomocne przy nauce nocnikowania :-) No, ale nie udało mi się dziś żadnej znaleźć w księgarni :dry:

Ja zaczynam po weekendzie majowym - synkowe latanie w dzień bez pieluszki ;-):tak:

Znacie może jakieś bajeczki o dzieciaczkach uczących się korzystać z nocnika? Podobno takie są, i są ponoć bardzo pomocne przy nauce nocnikowania :-) No, ale nie udało mi się dziś żadnej znaleźć w księgarni :dry:

jest bajka o Kamyczku na Nocniczku czy jakoś tak. babcia kupiła Piotrkowi do poczytania i edukacji of kors, ale Piotrek jest mało tą pozycją zainteresowany ;-)
o w ogóle nie zwraca uwagi, że ma mokro w gatkach. te 5 miesięcy w tetrze go zahartowało chyba ;-)

reklama
u nas też stoimy w miejscu.... czasem sie uda złapać, czasem nie...
ale wiecie co julci pomaga w pamiętaniu o nocniczku? misie- zakładamy im pieluszki i co jakiś czas przypominamy, że miś chce siusiu, czyli zdejmujemy pieluszkę, sadzamy go na nocniczek, mówimy siii, P. wlewa troszkę wody i pokazujemy julci... wiem- głupie to, ale działa:tak::tak:julka po takim "zabiegu" pamięta przez jakiś czas o wołaniu sisi:-D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry