reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

Brawa dla nowych uzytkownikow nocniczkow:tak:

Pszczola w domu biega bez pieluchy i sygnalizuje chec wysikania sie (a zdarzylo jej sie tez samej zupelnie bez wolania usiasc na nocnik i wysikac:tak:), kupe czasami walnie juz do nocnika (ale to rzadako), na dwor i na noc ja zapieluchowuje. Ostatnio kolezanka mi powiedziala i na dowod swoich slow pozyczyla ksiazke ("Jak nauczyc dziecko korzystac z nocnika w 7 dni"), ze jak juz sie zaczyna uczyc czystosci, to nie mozna w domu nie zakladac pieluchy, a na dwor zakladac, bo dziecko jest wtedy zdezorientowane i prawdopodobnie za jakis czas wroci do pieluch, zwlaszcza, jak nauke czystosci rozpoczelo przed 28 miesiacem zycia....:baffled::baffled: Kurde, tylko, ze jakbym pszczole nie zakladala pieluchy na dwor, to bysmy dluzej niz na 30 minut pewnie wyjsc nie mogly jednorazowo... I badz tu madra....

reklama
no ale skoro Pszczola wola siku to i na dworze nie powinno byc problemu co?zawsze mozna pod krzaczek :D:D

ja tez o tej opinii slyszalam ale czy to prawda czy nieprawda? chyba zalezy od dziecka itd :)

U nas na razie zastój :dry: Musieliśmy przerwać naukę nocnikowania... Mam nadzieję, że szybko do niej wrócimy.

dominique też się spotkałam z tą opinią, wysyłam sprzeczne komunikaty po prostu, jeszcze pal licho jak się niunia wysika pod krzaczek w czasie spaceru, mój Wojtek miał wielki problem narobić w krzaki, to dopiero była jazda.... ale teraz ma 10.5 roku i nie sika do pieluchy:-p

no ale skoro Pszczola wola siku to i na dworze nie powinno byc problemu co?zawsze mozna pod krzaczek :D:D

ja tez o tej opinii slyszalam ale czy to prawda czy nieprawda? chyba zalezy od dziecka itd :)
No wlasnie jest problem, bo pszczola jest na placu zabaw tak zaaferowana zabawa i innymi dziecmi, ze o calym swiecie zapomina, lacznie z sygnalizowaniem potrzeb fizjologicznych:-p:baffled: (mysle, ze by mimo pieluchy wspominala, ze siku chce/robi, a ona w tym temacie w ogole glosu nie zabiera;-)). Pod krzaczkiem raczej by sie nie zalatwila, bo u nas jeszcze na to za zimno (w cieniu dzis byli 11, na sloncu moze 16, bo silny wiatr:baffled:), a poza tym znajac jej uparty charakter i niechec do eksperymentow stwarzajacych dyskomfort (czyli w tym przypadku publiczne swiecenie golym tylkiem), mysle, ze by predzej urzadzila awanture z fajerwerkami niz podlala wlasnym moczem jakis krzaczek:-p No nic, na razie bedziemy wychodzic z pielucha, a jak zacznie lepiej panowac nad pecherzem, czyli na tyle, zebysmy z placu zabaw zdazyly wrocic do domu, to wtedy bedzie chodzic na dwor bez pieluchy:tak:

Bedytka, to teraz juz z goreczki u Was :tak::-) Brawo dla Alutki! Moze uda Ci sie skonczyc z pieluchami przed drugimi urodzinkami! :tak::-) Kciuki trzymam!

Dominique, Pszczola to juz w ogole giganciara jest :tak::-):tak: A moze akurat u Was ta teoria sie nie sprawdzi i to ze zakladasz Pszczole pieluche na spacer nie spowoduje powrotu do pampkow w domu :tak:Tak czy siak gratulacje ogromne dla Pszczoly, ze juz w domu nie potrzebuje pieluch! :tak:

U nas dalej zadnych postepow nocnikowych, dalej szczanie po nogach ;-):-p A jak krzyczy "si si" i pytam czy chce sie jej siku to mowi, ze nie :-p

u nas na okrągło wołanie o "SIK", ale niestety tylko o sok chodzi:-p
sandra nie pocieszaj mnie, jeszcze długa droga przed nami:tak:
dominique powodzenia!! ja to już raz przeżyłam, jak była zabawa na dworze to nie było wołania o siku, nawet jak zabrałam na działkę 8 par majtek to i tak na końcu zakładałam Wojtkowi pampersa:-p

no i ruszyliśmy z kopyta, do tej pory na nocnik trudno było raz złapać siku a dzisiaj poszło z górki, od razu trzy, przy czym przy ostatnim pytaniu chcesz "sisi":)baffled:) powiedziała "ała" no to sruu na nocnik, dodam tylko, że to Wojtek ją wysadził:-p, chyba jej się majtki z papugą spodobały :-) jutro spróbujemy z innymi ptaszkami;-)

dzisiaj już nawet inne ptaszki na majtochach nie były potrzebne:-p sama się wysadzała, a już przeszła samą siebie wieczorem, poszłam na balkon sprawdzić czy kwiatki podlane, Alka w samych majtach została w pokoju i za chwilę słyszę MAMO, MAMO, MAMO!! ta mnie za rękę i pokazuje jakie piękne kupsko nawaliła do nocnika:-):-):-)
pozostało mi tylko pochwalić grzeczne dziecko:tak:

reklama
Do góry