reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

U mnie Oliwka woła "kopa" ale to wcale nie oznacza że jej się chce :)
Ostatnio siedziała na nocniku 40 min i nic. Czasem kopa jest na nocnik ale to wówczas gdy wyczuję że coś się zbliża, za to nocnik traktuje jak krzesełko i przesiaduje na nim pół dnia :)
Nawet go sobie przystawia do swojej kuchni i tam pracuje siedząc na nocniczku (oczywiście w gatkach).

reklama
moje dziecko to chyba za 10 lat bedzie wiedziec do czego nocnik słuzy:angry:

póściłam ja przed kapiela bez pieluchy a ta nie dosc ze nalała w pokoju na podłoge to jeszcze sie w tym położyła:baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no rece opadaja :no:

no i juz dała sobie spokój z sygnalizowaniem siku:dry:

gratulacje dla małych nocnikowiczów :-):-):-)

Mada, oj podobne te nasze dzieci sa, ze az slow brak ;-):-D;-) Jakbym Sare widziala, tylko, ze ona jak naleje na podloge to robi w tym "ciap ciap" :-p Czyli wchodzi w to nogami i tupie :baffled::-p

Majka, Oliwka usiedzi 40 minut na nocniku, a moja Sara to nawet 40 sekund nie wytrzyma :baffled: Ale moze sie w koncu nauczy :baffled::-p

Dominique, pozazdroscic i gratulacje :tak:

Ja zakupiłam 7 par slipków chłopięcych na początek :) Jeszcze kilka par + spodnie na gumie i w maju, po długim weekendzie zaczniemy nocnikowanie "na poważnie" - to znaczy bez pieluchy w dzień.
Coś czuję, że będzie ciężko, bo syn nie sugeruje jeszcze potrzeby :dry: Na razie zbieram siły i motywację ;-)

reklama
u nas coraz lepiej:-D
od czasu do czasu udaje się złapać siusiu do nocnika:tak::tak:

wydaje mi się, że udawałoby sie jeszcze częściej, gdybym zakupiła julci tradycyjne majteczki zamiast bodzika... bo zanim wszystko zdejmę i odepnę, to już po fakcie jest....

Do góry