reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

czy ktoś jeszcze w dzień w pieluszkach chodzi??
W dzien chyba wszystkie sierpniaki lataja juz bez pieluch :tak::-):tak:

Wama, gratulacje dla Pata! Super, ze juz zupelnie odpieluchowani jestescie :tak::-)

My na noc dalej pampers, bo rano mokro :sorry2::baffled:
Ale w zeszly weekend jak spala w Wisle to 2 noce pod rzad budzila sie rano z sucha pielucha :tak:

reklama
A ja mam załamke,bo mojej Paulinie juz dwa razy zdażyły sie nocne wpadki :szok::szok::szok: juz od dawna nie sikała w nocy nawet jak nosiła jeszcze pieluchę, wiec nie wiem co jest grane.
Wprawdzie przeszła oststnio zapalenie pecherza ale to juz wyleczone a nawet wtedy nie zdażyło jej się nocne moczenie.
Więc siedzę na necie i szukam informacji.
Narazie znalazłam takie cuś, może którąś z Was zainteresuje
NOCNE MOCZENIE

Badaicka, uspokoj sie kobietko, pamietaj, ze mimo, ze nasze dzieciaki dzielne sa to, to jeszcze dzieci i maja prawo sie czasami zmoczyc. Zwlaszcza, ze dzieci do ukonczenia 4 roku zycia nie maja jeszcze do konca wyksztalconego ukladu moczowego i nie kontroluja sie do konca!! Mala wpadka jak sie zdarzy to nic - nie ma co sie denerwowac. Moja mala przez tydzien czasu sie noc w noc moczyla w pewnym momencie, podejrzewam, ze sie po prostu dosc mocno podstresowala albo cos jej sie snilo w nocy - po tygodniu jak reka odjal. Teraz zdarzaja jej sie jeszcze wpadeczki, ale sporadycznie, a ja nie reaguje negatywnie i jest ok...
A moze tez byc, ze Twoja Pauline cos podwialo na spacerku i moze jakas mala infekcje ma - poobserwuj ja i podpytaj, czy jej nic nie boli w trakcie siusiania albo czy brzuszek nie boli...
Najwazniejsze - nie stresowac sie :-)

Dokladnie Badaicka, przeczekaj, nic na sile :sorry2:To jeszcze nie jest nocne moczenie, co innego jakby mala miala 5-6lat i sikala w nocy, a nasze dzieci to jeszcze maluszki i moga sie im zdarzac wpadki.

Sara dalej uzywa na noc pampersa - co prawda juz ktoras noc z kolei budzi sie rano z suchym, ale chce jeszcze ja przetrzymac - jak zobacze po 2 tyg. ze codziennie rano sucho, to wtedy poloze ja bez na probe :tak:

A wczoraj Sara zrobila mi na zlosc - byla u mnie kolezanka, gadalysmy, nagle Sara wchodzi do kuchni cala zasikana. Pytam jej co to zrobila, a ta, ze sie posikala, pytam dlaczego, a Sara "bo chcialam" :baffled:

No i po kilku dobrych dniach z sucha pielucha, dzisiaj rano pielucha byla mokra - co prawda wyczuwalam w niej tylko jedno sikniecie ;-):-p ale dalej ciagniemy z pampkiem w nocy :sorry2:

Boje sie probowac, bo trzecia noc z kolei mokra :sorry2:

Poprzedz kladzenie spac bez rozmowa, po 18 nie dawaj pic (a przynajmniej baaardzo malo i tylko wode), na kolacje cos "stalego" i spanie po uprzednim dwukrotnym wysikaniu :-)
Dopoki nie sprobujesz nie bedziesz wiedziala :-) Wydaje mi sie, ze Sarunia ma szanse Cie zaskoczyc :-)

reklama
Do góry