reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

Sandra- faktycznie może spróbuj porady Karoo, i nie stresuj się za bardzo...włóż podkład pod prześcierdło i może jak Sarka poczuje ze ma mokro to da jej to trochę do myślenia:sorry2:

reklama
sandra i jak tam u Was??
No to sie pochwale, ze jedna noc bez pampersa mamy za soba :tak::-)

Mala wysikala sie porzadnie przed snem, sama chciala isc spac bez pampka i obiecala mi, ze na pewno sie nie posika :tak::-) I nawet bez podkladu sie obylo, chociaz w nocy kilka razy sie budzilam i sprawdzalam czy sucho :-p

Zobaczymy jak bedzie dalej :tak:

Sandra- i jak nocki??

a moja jak sie bardzo zestresuje to sika po nogach:baffled: np. ostatnio sie porzadnie walneła w głowe i z tego wszystkiego posikała:confused:

co do sikania...
wiecie co, w sobote byliśmy z P. i dziewczynkami na otwartych basenach. na kocu obok siedziała jakaś babeczka z córeczką (coś pomiędzy olą a julą). mała sie na koc zsikała. żebyście dziewczyny widziały matkę- obiła małą po nerach:wściekła/y: bo... jak stwierziła "sto razy jej powtarzała, że ma wołać, jak chce szczać":wściekła/y: to sie nazywa nauka nocnikowania:-( mała strasznie płakał, chciała sie do niej przytulić, a ta głupia pi.da cały czas odpychałą ją z tekstem, że ma sie do niej nie zbliżać.

moja julka jak czymś bardzo sie emocjonuje tez potrafi się zsikać i nawet tego nie zauważyć:baffled:

Sandra- i jak nocki??
Niestety dalej pampers, ale np. 2 noce pod rzad rano suchy, a potem znowu mokry, wiec mysle, ze jeszcze ta jedna paczke do konca pociagniemy ;-)Nic na sile :-)

Ewus, brak slow na takie metody wychowawcze :no::wściekła/y: Zwlaszcza, ze to malutkie dziecko, ktore sobie pewnie nawet sprawy nie zdaje, ze robi zle - dla niego to naturalne :sorry2:

Aluta raz wpadkę na wczasach zaliczyła, ale Pani nam zaraz pościel zmieniła i nawet nie wiedziałam, tylko mi Wojtek powiedział:tak:
ewa ale miała "matka" metody:angry: chyba bym ją zbluzgała:wściekła/y:

reklama
Ja nie wiem czy bym jej nagadala, ale na pewno moje dziecko by sie zapytalo dlaczego pani daje klapsa dzidzi, a wtedy to juz bym sie nie szczypala tylko powiedziala na glos, ze widocznie pani nie potrafi sie inaczej wlasnym dzieckiem zajmowac.

Do góry