reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

Tak, dziecko czuje dyskomfort, bo mu mokro, a jednocześnie nie brudzi ubrań, podłogi; a dodatkowo mają rysunki (bodajże autek u chłopców) które znikają gdy pieluszka jest mokra - co też ma zachęcić dziecko do jej niemoczenia ;-)
Wszystko fajnie jak dziecku przeszkadza mokra pielucha :baffled::-p Bo Sara moze miec pampka wiszacego do kolan i dalej bedzie biegac :baffled::-p
A widzialas te pieluszki u nas w sklepach? Bo mnie sie nie rzucily nigdzie w oczy. Moze jednak warto byloby sprobowac :tak:

reklama
Osobiście nie widziałam (ale też nie szukałam) ale wiem na pewno, że są dostępne, bo znam wiele osób z forów, które je stosują od niedawna :tak:

A słyszałyście o majteczkach treningowych Huggies?
Zastanawiam się, czy wiosną/latem z nich nie skorzystać ... :confused:
widzialam w sklepie ale mi przeszla na nie chec jak zobaczylam cene :baffled: poza tym zastanawiam sie nad tym rysunkiem co znika przeciez dziecko nie oglada swojej pieluchy i jak na skojarzyc ze rysunek znika jak sie sika :confused::confused:

Widzialam te Huggiesy - kolo 19 zl za paczke. Narazie nie bede kupowac, bo dla Sary pielucha do kolan to nie problem :-p
Dalej nie sika do nocnika, tylko na podloge, a co wiecej juz mi 2 razy nasrala na podloge :-p

Dalej nie sika do nocnika, tylko na podloge, a co wiecej juz mi 2 razy nasrala na podloge :-p

Tylko 2?:-p Ja juz nie licze, ile razy Pszczola walnela na podloge klocka:no: Na szczescie ostatnio udalo mi sie ja namowic, zeby jednak kupe robila w pieluche, jesli nie chce do nocnika/sedesu, i na te chwile (jak slysze pierdziochy i widze, ze sie juz "sklada";-)) pakuje ja w pampera i nie musze lapac kupy w locie lub zbierac z podlogi:tak:

już pisałam, że siku się u nas zdarza do nocnika, ale jak widzę, że Alka sie na kupę szykuje i sadzam ja na nocnik, to niestety wstrzymuje... po ubraniu jej ucieka gdzieś za fotel i wali do pieluchy:-p

No wlasnie nie wim, czy przypadkiem moje dziecie nie doroslo wlasnie do nauki nocnikowania. Nie dosc, ze z checia siadla rano na nocnik i zrobila mega wielkie siku, to potem nie chciala z nocnika wstac i zrobila kupe.... Takiego szoku w zyciu nie przezylam... A do tej pory nocnik i klapa w sedesie to byli przyjaciele do mowienia sisi i to wsio, ewentualnie wysadzalo sie na nocnik lale...

reklama
Do góry