reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

reklama
SANDRA głowa do góry musicie próbować pare razy dziennie i niepoddawać sie . Daj jej zabawki usiądz kołoniej mozesz dać się też jej napić . A potem jak juz sie uda to ja Kubusiowi bije brawo i razem idziemy wylewać siku do toalety .

SANDRA głowa do góry musicie próbować pare razy dziennie i niepoddawać sie . Daj jej zabawki usiądz kołoniej mozesz dać się też jej napić . A potem jak juz sie uda to ja Kubusiowi bije brawo i razem idziemy wylewać siku do toalety .
Hajduga, niestety nie jestem w stanie probowac kilka razy dziennie, bo pracuje, ale codziennie wieczorem sadzam ja na nocnik, a raczej mala sama sie sadza ;-):-) Nie pomaga ani siedzenie kolo niej, ani dopajanie, ani bajka, ani zabawka - posiedzi 15 sekund i zmyka :-p
Nie martwi mnie to jakos specjalnie, bo wiem, ze i tak predzej czy pozniej sie nauczy ;-):-)

U nas juz nocnik i nakladka sedesowa w pelni zaakceptowane i eksploatowane:tak: Ale tylko na siku, kupa dalej laduje w gaciach:baffled: - nawet jak powie, ze chce kupe, to i tak nie zrobi do nocnika czy sedesu, a wrecz wstryzmuje wtedy:no: Pszczola wytrzymuje juz nawet 3 godziny z suchymi gaciami:tak:, ale zdarza jej sie czesto za pozno zasygnalizowac potrzebe, szczegolnie przy absorbujacych zajeciach. Normalnie mowi "siku" i leci do lazienki, po drodze zdejmujac rajstopy i majtki, a jak ma bodziaka, to przybiega, zeby jej rozpiac:tak: Zuzywamy w ciagu dnia 2-3 pieluchy (na noc i na wyjscia z domu).
Jesli chodzi o akcesoria potrzebne przy nauce nocnikowania, to oprocz oczywiscie "tronow", sa to:
  • majtki w duzych ilosciach ( na poczatku, jak dziecko lata bez pieluchy, czyli bez izolacji termicznej, czesto posikuje po prostu z zimna, wiec automatycznie zuzywa hurtowe ilosci suchych majtek
  • skarpetki/rajstopki z abs-em (ciezko myc co chwile obsikane kapcie...)
  • chusteczki typu juniorki czy toddies
  • scierka do podlogi reczniki papierowe:-p
Acha, na pszczole zawsze dziala woda puszczona z kranu cienka struzka podczas siedzenia na nocniki/sedesie - sika jak zloto;-):-p:-D

Brawo dla Kubusia!!!

dominique.p - to Ty już prawie ekspertką w temacie jesteś ;-):tak:
I na kupę przyjdzie czas :tak:

sandra1982 - u nas ostatnio sprawdza się w utrzymaniu młodego na nocniku - oglądanie książeczek. Ale nie mogę ich czytać - muszę omawiać co jest na obrazkach ;-) najlepiej za każdym razem w inny sposób :sorry2:

No i zapomnialam dopisac, ze przyda sie tez duzo melisy ekspresowej dla mam;-):-p
:-D:-D:-D W to to sie chyba zaopatrze w hurtowych ilosciach :-p:-D:-p

Dominique, jeszcze raz ogromne gratulacje dla Pszczoly! :tak: No i dzieki za super wskazowki dotyczace nauki nocnikowania :-)
Ale ja jak juz pisalam zaczne tak porzadnie uczyc Sare sikania do nocnika jak sie cieplo zrobi, zeby mogla po domu biegac w samych majtkach i koszulce :tak:

A słyszałyście o majteczkach treningowych Huggies?
Zastanawiam się, czy wiosną/latem z nich nie skorzystać ... :confused:

reklama
To sa te takie pieluszki, ktore duzo szybciej przesiakaja, tak?

Tak, dziecko czuje dyskomfort, bo mu mokro, a jednocześnie nie brudzi ubrań, podłogi; a dodatkowo mają rysunki (bodajże autek u chłopców) które znikają gdy pieluszka jest mokra - co też ma zachęcić dziecko do jej niemoczenia ;-)

Do góry