reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

reklama
Gratulujemy postepow nocnikowych:tak::-)

Pszczola nosi tylko pieluche w nocy, ale rano zawsze ma sucha, bo jak jej sie zachce siku, to zada wysadzania (w dzien sie sama wysadza w domu): "Mamusiu, posiadź maję na noćnićku, bo jetem źmęciona":baffled: Na szczescie tylko raz w nocy sie to zdarza, koło 1-2. W dzien w ogole nie nosi ani w domu (nawet podczas drzemki), ani na spacerach, nawet dlugich (potrafi wstrzymac nawet przez 3h:szok:). Wypadki bardzo rzadko sie zdarzaja - w ciagu ostatniego tygodnia tylko raz popuscila w gacie:tak:

super Pszczółko:tak:
Alka też woła siku zawsze i wszędzie, głośno i bez stresu, obowiązkowo w markecie, ale długo potrafi trzymać nawet do 20 minut od zawołania nie popuści tylko czeka na kibelek:-p

ja ostatnio kupowałam pieluchy na początku lipca:-p 1 paczkę tych tescowych majtek, opakowanie czerwone (szt.20) chyba to są "piątki", i miałam jeszcze w zapasie zwykłe, też się kończą...
w tym tygodniu Alka się w czasie snu zlała 2 razy, więc pełen sukces:tak:

dziewczyny jak was czytam to az mi wstyd. Pat nie siada na nocnik ani ja go nie wysadzam. Czasem zawola ale zazwyczaj po fakcie. Jestesmy bardzo z tym do tylu ale Pat chyba nie jest jeszcze gotowy, albo moze ja za leniwa jestem ;-) a moze to tylko dziewczynki takie szybkie... jakies chlopaki sikaja do nocnika???

Bedytko, mozesz byc dumna z Alutki :tak::-):tak: Super!

Wama, nie martw sie, w koncu Pat "zalapie" i sam zacznie sie wysadzac :tak: W koncu do konca zycia nie bedzie latal w pampersach ;-)

U nas niestety mala "cofka" :baffled::sorry2:Przez to, ze wiecej ostatnio pracowalam, a moja mama ma za duzo na glowie w ciagu dnia, wiec ubiera Sarze pieluche, Sara odzwyczaila sie troche od nocnika i "popuszcza" w majty :baffled: Mam nadzieje, ze moje 2 tyg. urlopu na cos sie przydadza i odpampersimy sie calkowicie (oczywiscie dziennie, bo na noc to pewnie jeszcze jakis czas bede malej zakladac pampersa).

czekam jeszcze tydzień i chyba już włożę Ali do łóżka podkład, bo ostatnio wyrzucam suche pieluchy, tylko lekko sfatygowane od wiercenia i zakładania tam i z powrotem....
sandra na pewno się uda, a z czasem i w nocy Sarka przestanie lać ;-)
Wama nie stresuj się tylko przyłóż do roboty:-p jeszcze chwila i się Pat sam zacznie wysadzać;-) a tak poważnie to ściągnij mu pieluchę na jakiś czas i zobaczysz:tak: mądry chłopak z niego więc pewnie mu się spodoba luz w majtach:-D

reklama
Bedyta puszczam go majtkach bardzo czesto i ciagle mu tlumacze ze jak chce sisi to zeby szybko na nocnik, to on i tak usatnie przy szafie i sika w majtki i dopiero przychodzi mi poweidziec ze siusiu jest, a ostatnio to nawet nic nie mowil tylko chodzil zasikany dopoki ja w siku jego nie wdepnelam :tak: Ale bede probowac co weekend mu tlumaczyc .. majtek ma 16 par wiec jest gdzie sikac ;-)

Do góry