reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

Nati wczoraj urządził sobie zabawę w siusianie :dry: w ciągu 40 min ponad 20 razy zrobił siku do nocnika, dosłownie po łyżce płynu :dry: i za każdym razem przychodził dumny z nocnikiem do mamy, żeby go pochwalić i wylać siusiu do kibelka robiąc "papa" :sorry2: Po godzinie takiej zabawy wymiękłam, bo rozbolał mnie kręgosłup kompletnie - włożyłam mu pieluchę :zawstydzona/y:

reklama
Leika nie poddawaj się, Alka też tak robiła, chyba tylko po to żeby ją pochwalić, ale po jakimś tygodniu przestała, sika tak co godzinę, może rzadziej, nauczyła się trzymać, a pielucha tylko spania służy:tak:
opatentuj może jakiś inny sposób na schylanie, bo w Twoim stanie to nie dziwne, że plecy bolą:tak:

Leika, Sara tez tak robila, tylko po to, zeby mogla wylac siuski do kibelka i spuscic wode, ale sie sprzeciwilam, byl ryk na poczatku, ale teraz jest juz ok, przeszla jej chec do takiej zabawy :tak:

u mnie dalej nic zadnych checi

natomiast wczoraj moje dzicko mnie wola i mowi "patrz siku" i pokazuje na podloge na dywan na co ja mowie "jula ale tu nie ma siku jak chcesz siusiu to usiadz na nocnik" moje dziecko kucnelo nalalo na srodku dywanu i z duma poakuzjac dodalo "zobacz jest" :dry:

natomiast wczoraj moje dzicko mnie wola i mowi "patrz siku" i pokazuje na podloge na dywan na co ja mowie "jula ale tu nie ma siku jak chcesz siusiu to usiadz na nocnik" moje dziecko kucnelo nalalo na srodku dywanu i z duma poakuzjac dodalo "zobacz jest" :dry:
Hahahhahaha :-D:-D:-D:-D:-D Wybacz Falbala, ale usmialam sie z tego strasznie :-D:-D:-D Julcia jest swietna!:laugh2::-D:laugh2::-D:laugh2:

:szok::-D:-D:-D:-D:-D Przepraszam, Falbala, wiem, ze to nie bylo dla Ciebie smieszne, ale i tak bosko!!!

Leika, rozumiem Twoj bol, ale dokladnie od takiego co pieciominutowego sikania zaczelo sie u nas na dobre - dwa dni tak robila, a potem przestala. Teraz siusia podobnie jak Alka gdzies co godzine, poltorej...

Ala zaczęła wołać, że chcę siusiu. Dzisiaj zaraz po przebudzeniu, poleżałyśmy chwilę i nagle słyszę "mama, Ala ce psi, psi " (a była w pieluszce) no to ja na równe nogi, posadziłam ją na kibelku i czekam na siku, a tu ... grubsza sprawa wyszła:tak::sorry2:

reklama
Do góry