reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

silunia - myślę, że zapach jest normalny, bo to bakterie, które zaczęły się rozwijać w moczu.

A ja powoli zaczynam wracać do nauki siusiania na nocnik, codziennie przez kilka godzin młody lata w majtach, ale, niestety, nadal muszę go wysadzać co chwilę, bo sam nie siądzie na nocnik, a nawet jeśli już - to w majtach :sorry2:

reklama
Gratulacje dla nocnikujacych dziewczyn:tak::tak::tak::-)

i tu mam pytanie do mam ktorych pociechy szczaja w majty......ja zawsze po siku w majty, mocze je i potem odrazu do pralki.....wczoraj mala zlala sie przy goranie i ten zdja jej majtki, wycisna i wsadzil do kosza na bielizne.....dzisiaj rano wchodze do lazienki , a tam niesamowity smrod uryny......czy siuchy waszych malych tez tak smierdza czy moze z Zuzu jest cos nie tak?????

Silunia - don't worry:tak: Siki takich malych dzieciorow po wydostaniu sie z pecherza (o ile nie ma zadnej infekcji) sa prawie bezwonne, ale po uplywie jakiegos czasu mocz zaczyna intensywnie (bardzo nawet:-p) pachniec i nie w tym nic niepokojacego. Ot pod wplywem powietrza zachodza w nim reakcje rozne, namnazaja sie baktery i zaczyna "sadzic";-)

A ja wreszcie zdecydowalam sie wyjsc z Pszczola na dwor bez pieluchy. Przez pol godziny bylo oki, mala bawila sie w piaskownicy i w pewnym momencie zawolala, ze chce na "posisianek" (taka sobie wymyslila nazwe na nocnik:-D), no to poszlam z nia w poblize krzakow i chcialam wysadzic i jak tylko jej sciagnelam gacie, to ona w krzyk, ze "nie chcie bić golaśkiem" i sie poryczala okropnie, wciagnela sobie sama szybko majty i spodenki na tylek, a po chwili w nie zsikala:eek: Fakt, nie ma u nas upalow, ba temperatura max. 22 stopnie jest czasami, a dzis np. 19 tylko, wiatr i lekkie zachmurzenie:eek:, wiec moglo jej sie troche chlodno tez zrobic w pipke... No i od tego momentu pszczola niczym cerber pilnuje, zeby miec zalozona pileuche przed wyjsciem z domu, sama mi ja przynosi i kaze zakladac:eek: Chyba przyjdzie nam jeszcze poczekac na zupelne odpieluchowanie. Na noc jej jeszcze zakladam pieluche, choc rano budzi sie z sucha.

Leika, Dominique dzieki za odp. balam sie, ze moze zeczywiscie cos z tym moczem jest nie tak....wiedzialam, ze dorosly mocz ma okropny zapach nie sadzilam, ze dzieciecy tak samo....a ja teraz ide zalaczyc pralke z obiciem na kanape na ktora mala sie zlala jakies 15 minu temu.....powaznie juz mi rece opadaja.....czytam wasze opisy i naprawde zazdroszcze

enoooo dziewczynki nie ma co sie przejmowac! dzieci sie naucza predzej czy pozniej!!!!:)

u nas tez jeszcze sie zdarza czasami ze mala sie zapomni i fruuuu siczki wlatuja prosto w majty albo np wlasnie zdarzylo sie nam ze na kanapie wyladowaly :D
ogolnie musze przyznac z nocnikowaniem bardzo ladnie ale jeszcze pieluchy nam czasami towarzysza np noca ;)

Dziewczyny, spokojnie, nic na sile, jeszcze sie dzieciaki zniecheca bardziej...
My juz w dlugie trasy nawet jezdzimy bez pieluchy, bo mala wola sisi i wtedy ja wysadzamy na zewnatrz - nie przeszkadza jej wcale owiewanie cipki wiaterkiem...

no Alka bez stresu sika w ogródku czy na działce na trawkę, ale zaznaczam u nas jest prawie cały czas 30C w cieniu, jak by tak było zimno to pewnie bym jej nie wysikała na dworze:tak:

u nas to samo goraco strasznie wiec mozna sie wysiczkac swobodnie na dworze:)

na chlodnym wietrze i ja bym uwazala bo niestety nie trudno o zapalenie drog moczowych :/

ja sie pochwale, nie zuzu bo w kwesti nocnikowania dalej to samo, ale mezem rozmawialismy wczoraj w ciagu dnia odnosnie sikania malej na wszystko co popadnie i na niekonczonce sie pranie wszystkiego, o tym , ze czasami juz nie mam majtek do zakladania i chodzi na golaska
Wieczorem malzon przyjechal z 20 parami kolorowych majteczek dla zuzu, wszystkie mozlwe odcienie rozu, rozne wzorki, kokardki, kotki, gwiazdeczki, kropeceki itd. i oswiadczyl, ze znalazl na necie porady zeby malucha szybciej przyuczyc i bylo tam wlasnie napisane, ze kolorowa ciekawa bielizna moze zniechecic do noszenia pieluszki;-)wiec po pracy nabyl ilosc hurtowa kolorowych majciochow......zobaczymy czy zadziala:blink:

reklama
Do góry