reklama
Zuz-Inka
MAMA NA PEŁNY ETAT
Polunia nie wiem czy mierzysz temperaturę o tej samej porze po przespanej nocy tym samym termometrem, bo dopiero wtedy wyniki są miarodajne. Dobrze jest też obserwować śluz bo to wiele wyjaśnia. z temperatur które tu podałaś wynika że w tym cyklu nie mialaś jajeczkowania. Spróbuj jeszcze raz, ale ja poszłabym do lekarza, bo jeśli nie masz owulacji to...sama wiesz że o dzidziusiu nie ma co marzyć. Ale może to tylko w tym cyklu?
Witam Was. Mam nadzieje, że ktoś będzie znał odpowiedz na nurtujące mnie pytanie.
Czy ktoś wie, w którą strone alkohol zaburza temperature? Obniża, podwyższa czy każdy może mieć inaczej? A co z późną porą pójścia spać albo krótkim snem?
Jestem teraz na etapie oczekiwanie na nieprzyjście@ i każda odpowiedz będzie bardzo pomocna
Czy ktoś wie, w którą strone alkohol zaburza temperature? Obniża, podwyższa czy każdy może mieć inaczej? A co z późną porą pójścia spać albo krótkim snem?
Jestem teraz na etapie oczekiwanie na nieprzyjście@ i każda odpowiedz będzie bardzo pomocna
adolfina
Fanka BB :)
Witam, mam pytanko czy któraś z was jest znawcą dni płodnych a najbardziej interesuje mnie śluzik
ale po kolei jestem w fazie owulacji bynajmniej zawsze przypada mi ona na ok 20dc od 12 dnia cyklu robie testy na owu i ciagle mam dwie kreseczki to juz jest dziwne ale dajmy na to, że są coraz ciemniejsze i załóżmy że mam owu w 19 dc ale najdziwniejszy jest mój śluz odkad pamiętam w okolicach dni plodnych mam biały i gęsty śluz napewno nie przypominajacy jajka kurzego, jest bialy i mętny, ostatnio nawet w takich ilościach ze przeleciał mi przez wkładke
czy jest możliwość ze mam dni płodne ale przez ten gesty śluz plemniki moga sie nie dostać do szyjki ? dodam ze już pół roku staramy sie o dzidzie i nic ..:-(
ale po kolei jestem w fazie owulacji bynajmniej zawsze przypada mi ona na ok 20dc od 12 dnia cyklu robie testy na owu i ciagle mam dwie kreseczki to juz jest dziwne ale dajmy na to, że są coraz ciemniejsze i załóżmy że mam owu w 19 dc ale najdziwniejszy jest mój śluz odkad pamiętam w okolicach dni plodnych mam biały i gęsty śluz napewno nie przypominajacy jajka kurzego, jest bialy i mętny, ostatnio nawet w takich ilościach ze przeleciał mi przez wkładke
czy jest możliwość ze mam dni płodne ale przez ten gesty śluz plemniki moga sie nie dostać do szyjki ? dodam ze już pół roku staramy sie o dzidzie i nic ..:-(
patisia16
6/II/10-3670g szczęścia:)
wiesz co ten śluz ma właśnie ułatwiać dostanie się plemników ale np tak jak u nas też pół roku nie było dzidzi mimo że wszystkie badania ok a problem leżał właśnie w moim śluzie który zwalczał plemniki mój organizm z jakichś przyczyn bronił się coś jak naturalna tabletka anty ale próbowaliśmy aż w końcu się udało i Wam tego życzę z całego serca
krakowianka85
Ja troszkę się już poznałam na obserwacji śluzu i coś Ci zacytuję z książki pt. "Sztuka naturalnego planowania rodziny", uwaga: "Przyczyną niepłodności może być śluz szyjkowy, który hamuje swobodny przepływ plemników lub zupełnie blokuje ich ruch. (...) Okazało się, że wykrztuśny lek guaifenesin rozwadnia śluz i był już wykorzystywany z pomyślnym skutkiem przez część małżeństw. Wymieniony środek jest składnikiem wielu syropów o działaniu wykrztuśnym, a zwłaszcza czystego syropu wykrztuśnego robitussinu."
Ja takich metod nie stosowałam, ale... może warto zapytać ginekologa otwartego na metody NPR co na ten temat sądzi?
Cytując dalej: "Również witamina A może wpływać na wzrost ilości śluzu i jego jakość".
Ja takich metod nie stosowałam, ale... może warto zapytać ginekologa otwartego na metody NPR co na ten temat sądzi?
Cytując dalej: "Również witamina A może wpływać na wzrost ilości śluzu i jego jakość".
adolfina
kurcze ja mowilam kiedys swojemu ginowi ze ciagle musze nosic wkladki bo mam taki sluz a on na to ze jedne maja sucho inne mokro i kazda narzeka, ze taka moja natura.. i co tu począc dzis juz chyba po owulce i sluz sie konczy .. niby ok tylko czemu on taki bialy i lepki taki powinien byc przed i po owu z tego co czytalam.. najgorsze ze ja tak od kilku lat zaobserwowalam , dwa razy juz zaszła w ciąże dobrych pare lat temu ale nie pamieta jak bylo kiedys, moze cos mi szwankuje na starosc
patrycja214 a jak wyglądal ten Twoj śluzik , bo ja czasem wlasnie mam takie wrazenie ze ten moj taki gęsty ze zadnego zołnierzyka nie puści, wyglada jak jogurt
patrycja214 a jak wyglądal ten Twoj śluzik , bo ja czasem wlasnie mam takie wrazenie ze ten moj taki gęsty ze zadnego zołnierzyka nie puści, wyglada jak jogurt
sawi
szczęśliwa żona i mama
dla tych co mierzą tempki,obserwują sluz i szyjkę zapraszam tu https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/nasze-wykresiki-43226/
Sailor_Moon
Czekamy na Ciebie fasolko
Obserwacja cyklu - owulator.pl
Czy patrząc na te dane można przypuszczać, że doszło (teoretycznie bo na 100% nikt nie wie bez monitoringu) do owulacji? Kiedy zaznaczyć granicę wyższych temperatur? Przyznam, że trochę się w tym gubię.
Czy patrząc na te dane można przypuszczać, że doszło (teoretycznie bo na 100% nikt nie wie bez monitoringu) do owulacji? Kiedy zaznaczyć granicę wyższych temperatur? Przyznam, że trochę się w tym gubię.
reklama
Wyglada na to, ze owulacja byla, za dzien szczytu przyjmujesz 18dc, za 1 dzien po szczycie 19dc, nieplodnosc od wieczora 21dc. Dokladnego dnia owulacji nie da sie powiedziec ale najwyzsza plodnosc jest w okolicak 18-19 dnia.
Podziel się: