reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NATURALNE PLANOWANIE RODZINY

Witam,

cyz ktos jest w stanie okreslic ile dni po okresie mozna zaczac starac sie zajsc w ciaze, kiedy sa dni plodne bo slyszalam rozne opinie. Ostatni okres mialam 5do9 lutego...

reklama
Według mnie dni płodne masz w tym przypadku od 14 do 19 lutego. Najlepiej jest się starać tydzień po zakończeniu okresu. Wtedy masz największe szanse.

Mrozmm

Zajrzyj pls na watek starajacych sie - jest kilka podobnych forum.
Odpowiadajac na Twoje pytanie.

Zalezy jaka jest dlugosc Twojego cyklu. Najbardziej plodne dni sa w okoliach owulki - 2 dni przed, dzien przed i w dzien owulki. Owulka srednio wypada na 14 dni przed okresem.

To tak ogolnie jesli chodzi o dni plodne

witam
dużo dobrych rzeczy tutaj piszecie...
Mam chyba z 15 dodatkowych stron z linkami otworzonych.. co i jak i kiedy...
Dziękuje :)

już od jakiegos czasu notuje swoje temperatury , dni plodne , obserwuje sluz itd., i szczerze mowiac gubie się w tym wszystkim. Nie wiem kiedy dokladnie powinna być owulacja, obserwacja sluzu mi czasami wogole nie wychodzi, bo z niego nic mi nie wynika. Czy ktos zna jakieś skuteczniejsze metody zebym wreszcie mogla zajsc w ciaze (( proszę was kobitki podzelcie się swoim doswiadczeniem..a to temp. Z mojego ostatniego cyklu:
1dc-36,1
2dc-36,4
3dc-36,4
4dc-36,1
5dc-36,3
6dc-36,4 przytulanie
7dc-36,3
8dc-36,4
9dc-36,5
10dc-36,2
11dc-36,2
12dc-36,3
13dc-36,2
14dc-36,2
15dc-36,2 bóle w podbrzuszu, krzyżu sluz bialawy raczej lepki (?)
16dc- 36,4
17dc- 36,4
18dc -36,6
19dc- 36,4

Myslę że odpowiedź na to pytanie otrzymasz na wątku " Czy można i jak zaplanowac płec dziecka?" tam dziewczyny sa ekspertkami w obserwacji temperatur, śluzu, szyjki, testów owulacyjnych a także monitoringu, który najdokładniej okresli czy wogóle owulacja wystepuje i kiedy. Na pewno dzieczyny Ci pomogą. Ewentualnie znajdziesz taż odpowiedź na portalu. www.28dni.pl.

no a dlugo już ste starasz? Czytalas jak powinny wygladac obserwacje takie? Mi to dobrze wytlumaczy lekarz. A co jeszcze w staraniach...to już musialabys zrobic badania. Lekarz może zalecic luteine albo duphaston.

Nie przejmuj się, początki w staraniach zawsze są ciężkie... ja na początku też myślałam ,że to bez sensu , mierzyć sobie temperature , obserwować to wszystko i notować, ale w końcu się udało. Jak nie bardzo wiesz jak zinterprestować sobie cykle, to są zawsze miejsca , gdzie mogą wypowiedziec się eksperci http://www.smyk.com/index.php?option=com_forum&action=thread&id=68380&Itemid=0
ale pamiętaj ,że praktyka czyni mistrza...a może przyszłych rodziców

reklama
z tego co widze twój zapis temperatur to owulacja mogla nastapic między 13 a 16 dniem, dokladny dzien nie bardzo da się okreslic. Ale jest starania byly w tym czasie, no to może bedziesz już ta szczesciara . Zrob może test .

Do góry