reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy :)

Dziewczyny nie chce gasić entuzjazmu ale ja na razie nic nie kupuje bo jeszcze nie wiadomo czy z ciąża będzie ok bo do 12-13 tc przecież wszystko może się zdarzyć a po co ma być podwójnie przykro. No ale to oczywiście moje zdanie :-)
Też jestem tego zdania do 13 tv najlepiej się wstrzymać ,a to szybko zleci.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ja akurat po usg będę w 13 tygodniu. A nie wiadomo czy płci nie poznam dopiero na połówkowym jak w 1 ciąży.

Dziewczyny, wiecie nad czym się zastanawiam teraz, za wcześnie trochę na kupowanie ciuszków, choć kupiłam jedne body i rękawiczki niedrapki w kolorze szarym (uniwersalnym), ale zastanawiam się nad kupnem monitoru oddechu i niani. Fajny jest monitor z baby sense ale nie jest z nianią, a niania też by musiała być. I tak myślę kupić nowy monitor oddechu, a na olx jakąś używaną nianię elektroniczną. Chcę też kupić niedługo kokon niemowlęcy, szumisia oraz przede wszystkim poduszkę dla kobiet w ciąży tzw cebuszkę ;) (Zdjęcia body i niedrapków wstawię jak wrócę po pracy do domciu) ;D

Jeszcze nic nie kupiłam, kupię jak minie dla mnie najgorszy termin, czyli 20tc. Ale oglądam, oglądam. Wózki bliźniacze to jakieś potwory [emoji85] takich jeden obok drugiego jest bardzo mało, w dodatku niezbyt ładne, a te ładne kosztują po 7 tyś [emoji37] mam już w planach kupić misie szumisie, czekam na płeć ;) ciuszków trochę mam bo dostałam, ale na pewno będę kupować nowe, nie będę mogła się powstrzymać :)

Dziewczyny, wiecie nad czym się zastanawiam teraz, za wcześnie trochę na kupowanie ciuszków, choć kupiłam jedne body i rękawiczki niedrapki w kolorze szarym (uniwersalnym), ale zastanawiam się nad kupnem monitoru oddechu i niani. Fajny jest monitor z baby sense ale nie jest z nianią, a niania też by musiała być. I tak myślę kupić nowy monitor oddechu, a na olx jakąś używaną nianię elektroniczną. Chcę też kupić niedługo kokon niemowlęcy, szumisia oraz przede wszystkim poduszkę dla kobiet w ciąży tzw cebuszkę ;) (Zdjęcia body i niedrapków wstawię jak wrócę po pracy do domciu) ;D
Ja miałam Angel Care. To jest monitor i niania w jednym

Tak. Na szczęście monitor oddechu nigdy się nie włączył ale przyjaciółka ma też tej firmy tylko nowszy model i pomógł wiele razy.

reklama
A ja w pierwszej ciąży kupowałam od samego początku wszystko i nic się nie wydarzyło złego ;)
Dziewczynom może nawet nie chodzi o zabobony tylko o to, że jakby poszło coś nie tak to dziecka nie będzie bol w sercu zostanie i jeszcze te ciuszki będą podkręcania wszystko... to już w ogóle[emoji45]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry