reklama
Asteria
Wdrożona(y)
Co do niedrapek ostatnio bylo w DDTVN ze nie powino sie zakladac bo zaburza się zmysl dotyku.
fazerkamm
Fanka BB :)
ja kupiłam niedrapki ale czy będę z nich korzystała to się dopiero okaże nie jestem ani za ani przeciw
niki222
Ewelina,Asteria-chyba właśnie o tym mówiła szwagierka.O zaburzenie zmysłu dotyku. Gosia-jak w szkole coś o tym powiedzą, to od razu pisz.Ja też nie mam jeszcze wyrobionego zdania,chyba wszystko wyjdzie w praniu:-).
iga73
Nam w szkole rodzenia mówili, żeby niedrapki zakładać w szpitalu, właśnie dlatego, ze dziecko może się podrapać, a w szpitalu nie należy maleństwu obcinać paznokci, ze względu na ryzyko zakażenia, w domu są bakterie, na które dziecko dostaje przeciwciała od matki. Ja obcinałam paznokcie zaraz po powrocie do domu, właśnie na śpiąco i już nie zakładałam niedrapek.
Asteria
Wdrożona(y)
ja z tego co pamietam jak z wojtaszkiem bylam to maluszek byl tak "zapakowany" ze nie byl w stanie sie podrapac
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Znowu jakas teoria nowa
Ja załadalam niedrapki. Mały sie mega drapał w szpitalu normalnie pokieroszeowany był wiec nie obyło sie bez rekawiczek
Ja załadalam niedrapki. Mały sie mega drapał w szpitalu normalnie pokieroszeowany był wiec nie obyło sie bez rekawiczek
reklama
marys16
a ja Marcelkowi niedrapek w ogóle nie zakładałam. czasem sie podrapał ale nie jakoś tam do żywe krwi.
i co do teorii ze w szpitalu paznokci obcinać nie można to sie mogę zgodzić, i wtedy dla bezpieczeństwa jak to uważa zakładać te niedrapki, ale w domu to juz bym bez trzymała.
zaburza sie odczucia dotyku dziecka, i ja uważam ze grzanie dłoni mija sie z celem. w domu jest 20C i sami nie chodzimy w rękawiczkach.
i co do teorii ze w szpitalu paznokci obcinać nie można to sie mogę zgodzić, i wtedy dla bezpieczeństwa jak to uważa zakładać te niedrapki, ale w domu to juz bym bez trzymała.
zaburza sie odczucia dotyku dziecka, i ja uważam ze grzanie dłoni mija sie z celem. w domu jest 20C i sami nie chodzimy w rękawiczkach.