reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy

W tych pierwszych dniach dość mocno sie krawawi więc często zmieniałam pieluchy i nie pamiętam żeby się zbijały ::) potem to już przeszłam na takie zwykłe podpaski.

reklama
agutkaZG pisze:
Za to slyszalam zle opinie na temat podpasek/wkladek,ktore sa powleczone ta siateczka Dry Weave.

Tak, tak Agutko np. always ta siateczka strasznie "piecze" (w moim przypadku miałam takie odczucie) - ja używałam tych belli (najpierw pieluch potem tych zwykłych podpasek)

Megi,no i moga zasiac u nas niepotrzebna panike,gdy zobaczymy na nich jakies skrzepy krwi... ::)

Ja dzis tez kupilam sobie majtki jednorazowe,ale wzielam tylko 2 pary,bo pani w aptece powiedziala,ze mozna je bez problemu delikatnie przeprac. ;) Poza tym kupilam fiolet do malego pepusia Zuzanki. ;D

Agutko z tego co słyszałam fiolet odradzają, bo jakby się coś działo, jakieś niepokojące zaczerwienienia wokół pępuszka czy nie daj Boże stan zapalny, to nawet tego nie zauważysz, a i lekarz bedzie miał ograniczone możliwości. Odradzają także jodynę-ten sam skutek. Ja chyba kupię waciki jałowe i spirytus. ;)

ja na poczatek kupilam 20 sztuk gazikow do pepka :D pozniej najwyzej bede jechac na spirytusie :D co do majtek tez kupilam jednorazowe 7 sztuk i podklady poporodowe chyba 10 w opakowaniu; do tego mam zapas podpasek jakby braklo :p a majty da sie dokupic zawsze z tym ze ja nosze 36 a najmniejsze byly 38 wiec po porodzie pewnie bedą pasowac a pozniej na szelkach bede je nosic :p

Dzikuska, ja właśnie kupiłam rozmiar 38, ale powiem Ci, że mają dosyć ciasne gumki wokół nóg a poza tym to mam jeszcze trochę luzu ( w rozm. 36 na pewno nie czułabym się komfortowo własnie ze względu na te gumki, jesli w ogóle mozna mówić o komforcie w takich gaciach ;) :D ;D) A wyobraź sobie, że w jednej aptece babka chciała mi wcisnąć rozmiar 42-44, bo rzekomo musi byc trochę luzu, no i w ty miała rację, miałabym w nich luzu aż za nadto, bo to już na bank by mi z tyłka zleciało! ;D

Renee 7 szt tych majtek powinno ci wystarczyć ;)

A co do pępka to ja kupiłam w aptece gotowe gaziki nasączone spirytusem i to będę używać, aha i kupiłam też gencjanę na spirytusie do pielęgnacji pępuszka i jałowe gaziki oraz sól fizjologiczną do przemywania oczek w jednorazowych maleńkich buteleczkach.

reklama
Mycha gencjana to właśnie ten fiolet, no nie? Ja tam się boję paćkać tym pępka, gaziki jałowe i spirytus mi wystarczą. ;)

Do góry