reklama
Megi80
Mama Krzysia i Oleńki
agutkaZG pisze:Za to slyszalam zle opinie na temat podpasek/wkladek,ktore sa powleczone ta siateczka Dry Weave.
Tak, tak Agutko np. always ta siateczka strasznie "piecze" (w moim przypadku miałam takie odczucie) - ja używałam tych belli (najpierw pieluch potem tych zwykłych podpasek)
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Megi,no i moga zasiac u nas niepotrzebna panike,gdy zobaczymy na nich jakies skrzepy krwi... :
Ja dzis tez kupilam sobie majtki jednorazowe,ale wzielam tylko 2 pary,bo pani w aptece powiedziala,ze mozna je bez problemu delikatnie przeprac. Poza tym kupilam fiolet do malego pepusia Zuzanki. ;D
Ja dzis tez kupilam sobie majtki jednorazowe,ale wzielam tylko 2 pary,bo pani w aptece powiedziala,ze mozna je bez problemu delikatnie przeprac. Poza tym kupilam fiolet do malego pepusia Zuzanki. ;D
Agutko z tego co słyszałam fiolet odradzają, bo jakby się coś działo, jakieś niepokojące zaczerwienienia wokół pępuszka czy nie daj Boże stan zapalny, to nawet tego nie zauważysz, a i lekarz bedzie miał ograniczone możliwości. Odradzają także jodynę-ten sam skutek. Ja chyba kupię waciki jałowe i spirytus.
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Renee,yyyyy,kurde pierwsze slysze. Ja,jak zwykle,bralam to,co u mnie sie stosowalo. Jesli dalej beda mi go odradzac,to kupie spirytus najwyzej.
ja na poczatek kupilam 20 sztuk gazikow do pepka pozniej najwyzej bede jechac na spirytusie co do majtek tez kupilam jednorazowe 7 sztuk i podklady poporodowe chyba 10 w opakowaniu; do tego mam zapas podpasek jakby braklo a majty da sie dokupic zawsze z tym ze ja nosze 36 a najmniejsze byly 38 wiec po porodzie pewnie bedą pasowac a pozniej na szelkach bede je nosic
Dzikuska, ja właśnie kupiłam rozmiar 38, ale powiem Ci, że mają dosyć ciasne gumki wokół nóg a poza tym to mam jeszcze trochę luzu ( w rozm. 36 na pewno nie czułabym się komfortowo własnie ze względu na te gumki, jesli w ogóle mozna mówić o komforcie w takich gaciach ;D) A wyobraź sobie, że w jednej aptece babka chciała mi wcisnąć rozmiar 42-44, bo rzekomo musi byc trochę luzu, no i w ty miała rację, miałabym w nich luzu aż za nadto, bo to już na bank by mi z tyłka zleciało! ;D
mycha12
Wrześniowe mamy'06
Renee 7 szt tych majtek powinno ci wystarczyć
A co do pępka to ja kupiłam w aptece gotowe gaziki nasączone spirytusem i to będę używać, aha i kupiłam też gencjanę na spirytusie do pielęgnacji pępuszka i jałowe gaziki oraz sól fizjologiczną do przemywania oczek w jednorazowych maleńkich buteleczkach.
A co do pępka to ja kupiłam w aptece gotowe gaziki nasączone spirytusem i to będę używać, aha i kupiłam też gencjanę na spirytusie do pielęgnacji pępuszka i jałowe gaziki oraz sól fizjologiczną do przemywania oczek w jednorazowych maleńkich buteleczkach.
reklama
Podziel się: