reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy- wózki, zabawki, ubranka itp,.

ja miałam ręczny z lovi. kosztował ok 60zł, może mniej. z taką pompką był, w zestawie jest też butelka :-) ogólnie się przydawał, bo jak musiałam wychodzić to dobrze było ściągać pokarm, ewentualnie jak mi się nadmiary zdarzały to też :-) kupiłam go zaraz przed porodem bo stwierdziłam że potem jak coś nie będę latać i szukać, więc lepiej mieć niż nie mieć.o to był taki:
k2` Canpol LOVI silikonowy LAKTATOR ręczny 9/201 (922476347) - Aukcje internetowe Allegro
ten jest nowy, ale można go znaleźć jeszcze taniej

reklama
julita - laktator chciał nie chciał się przydaje - szczególnie jak masz nawał pokarmu - a każdej się zdarza. Więc jak boli niemiłosiernie to laktator jest błogosławieństwem. Po za tym jak już pisała marla - będziesz chciała gdzieś wyjść - ściągasz mleko do butelki - wstawiasz do lodówki i po krzyku -wychodzisz :tak:;-) Najlepszy - ręczny - ja miałam Aventu - zresztą nadal mam :-p

ja dostałąm laktator jakiś zwykły, po kuzynce, ręczny, ale tak sam to bym nie kupowała, nie wszyscy przecież mają nawał pokarmu

Gaba a mogłabyś napisać co zakupiłąś do apteczki dla maluszka,i jakich kosmetyków będziesz używała???nive,bambino a może jakiejś innej firmy??A ile zakupiłąś pieluszek i jakiej firmy???
Ja nie wiem co mam wybrać na którą firmę się zdecydować:sorry:.

Dużo czytałam o Ibumie dla Maluszków, min. ulotkę i jest napisane w niej, że działa przeciwbólowo, przeciwzapalnie i obniża temperaturę. Jeśli chodzi o skład, to jest w nim ibuprofen, więc powinien być bardziej skuteczny niż zawiesiny z paracetamolem lub syropy ziołowe. Mogą przyjmować go niemowlęta i dzieci od 3 miesiąca życia. I jest zalecany przez pediatrów, zobaczcie tu: Ząbkowanie - dolegliwości - mamazone.tv - www.mamazone.pl.

toka - zgodzę się - ibum jest skuteczniejszy - skuteczniej niszczy też wątrobę u małego dziecka - nie bez przyczyny przez wiele lat nie ibuprofen nie był dostępny dla dzieci poniżej 12 rż. Nota bene nadal nie jest dostępny w wielu krajach europy - i nie bez przyczyny.

julita - w apteczce dla maluszka powinnaś mieć: gaziki ze spirytusem - lub spirytus czysty - do kikuta pępowiny - żeby szybciej przysechł i odpadł, sól fizjologiczną - przydatna przy katarku lub do przemywania oczek - zwykłą w ampułkach 5 lub 10 ml, gruszkę do odciągania katarku i przy bolesnym ząbkowaniu, stanie podgorączkowym - można dać dziecku Viburcol N w czopkach - to lek homeopatyczny od 1 dnia życia dziecka i na początek tyle. Jeśli zajdzie potrzeba leków - niech lekarz zadecyduje jakie to mają być leki. Maleństwu na własną rękę lepiej nie dawać bo można bardzo zaszkodzić.

Julita - te z 2.90 zdaje się nei??? moim zdaniem się opłaca - ale teraz nie sądze zebyś kupiła - bo schodziły w momencie dosłownie w oczach ubywało. Ja kupiłam 5 ale to ze wzlędu na ubogą kolorystyke :p

a apropo kosmetyków - my używaliśmy hippa na początku :) z laktatorem bym się wstrzymala póki co - a jak będziesz kupować to wybierz sobie z taką gruszką jakby do ręki - nie wiem jak dziewczyny - ale jak ja miałam odciągnać tym co jest pompka zaraz przy piersi to mnie szlak trafiał i ręka odpadała :/ - o własnie Marla wkleiła linka z tym o co mi chodzi :) :)
ojoj cała litania do Ciebie Julita :) :) - do listy Sol - bym doliczyłą plantex - jest w saszetkach po 1.20 - od 2 tygodnia życia na kolkę - w razie czego.

Gaba - ja od oliwki nievea miałam tak samo i włąśnie dlatego jej dla dziecka nie kupiłam.

My w końcu dziś kupiliśmy wózek tako jumper x, miał najwięcej funkcji no i kolorystyka mi się podobała, zobaczymy jak się będzie sprawdzał w praktyce:) No i jednak kupiłam tą butelkę, taką małą najzwyklejszą
Ja jeszzce muszę kupić sól fizjologiczną i spirytus
krInk to chyba dla dzidzi kupię jakieś inne kosmetyki, bo skoro ja dostałąm uczullenia, to chyba ona tym bardziej

gaba - niekoniecznie - dziecko to nie ty - może się okazać że zupełnie inaczej reaguje.Po za tym krem to nie oliwka - wypróbuj krem :tak: Moja koleżanka miała tragiczną reakcję na Johnson-a a jej córka nie mogła używać innej oliwki niż właśnie Johnson :rofl2: Najgorsze że małą musiała smarować mama koleżanki bo ta miała wysypkę na dłoniach jak ją smarowała :-p:laugh2:

Plantex - jest dobry - działa nawet dobrze - ale moja Karola nim pluła i musieliśmy jej to przemycać w postaci ciężkiej zawiesiny na łyżeczce a potem popijała herbatką - inaczej niestety nie szło jej tego dać :eek::laugh2: Jeśli będziecie miały tak samo - polecam śliniaczki - strasznie ciężko to pieroństwo sprać z ubranek :sorry:

reklama
Witajcie Kochane,dzięki wielkie ze odpisałyście mi na moje pytanko...teraz przynajmniej mam jakieś rozeznanie:tak:.
Gaba a jaki kolor wózka wybraliście? Bo ja też mam tako...:tak:

Do góry