reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

reklama
ja bardzo lubie C&A, to sa te ubranka Baby Club. Bodziaki maja super - dlugie i nie straszliwie szerokie. Ale wg mnie rozmiarowka bodziaków dość duża. Marysia nosi normalnie 92 a body kupiłam jej akurat dzisiaj 86 i widzę, że i tak będzie trochę duże. Ale ona nadrabia rozmiarowo długimi nogami więc może nie jesteśmy dobrym wykładnikiem.

A ja mam inne spostrzeżenia. wszytskie bodziaki mamy 86 a 92 są z luzem a z c&a 92 w sam raz. Koszulki też jakieś przymałe, to samo bluza. Moim zdaniem rozmiary zaniżone, ale najwięcej ciuchó mamy z h&m , to może mam spaczony ogląd rozmiarówki;)
Jakościowo ok- jedynie piżama od nich okazała się niewypałem i ściuchrała się ( i góra krótka i szeroka a miesio musi mieć długie i wąskie za to bodziaki są wąziutkie i długie)

no mnie najbardziej interesuja koszulki własnie bo je bede kupowac, na c&a producent: palomino i się waham miedzy 92 a 98 :confused:
nie chce kupowac takich akurat, ale nie chce tez bardzo, bardzo luźnych...
a najgorsze ze w c& nie ma konkretnych wymiarów - długości i szerokość podpachami tylko kategorie wiekowe, a to mi nic nie mówi :dry:

haha jak widać mamaM niczego się od nas nie dowie:) A tak na poważnie to ciekawe, bo u nas 86 z każdej firmy poza C&A jest przyciasne w kroku. No i poza H&M ale tam romiarówka jest zdecydowanie za duza, nigdy nie wiem jaki rozmiar kupić, zwykle o jeden mniejszy niż normalnie.

MamoM, nie sądzę by były bardzo luźne 98. mam kilka 98 z mothercare i są ok
Karolina Wierzykowska- fotografia dziecięca: Miesio i Wicia tu , na samym końcu mIESIO I WICIA je mają ( fioletowa i turkus) a moim zdaniem rozmiarówka w mothercare i c&a analogiczna. W dodatku Miesio drobny jest a Wicia jeszcze bardziej. Ja mam z zeszłęgo roku z c&a 86 i są mikroskopijne, nie ma szans by założył a inne 86 nosi ( ale wolę 92, bo lubię luźniejsze- zwłaszcza takie sportowe fajnie wyglądają jak są luźniejsze). I jeszcze mam z c&a z długim rękawem 92- też maława- jest na styk a inne 92 z leciuśkim zapasem. Muszę spr. czy te moje też polomino ( te maławe).

Aestima czyli (jak dobrze zrozumiałam) w c&a palomino ma zaniżone rozmiary i u nich np. 98 to u innych producentów 92???

a ze sklepem on-line oprócz forever nikt inny nie miał doczynienia????

mama MATIEGO - co do sklepu mogę dodać, że czasem są tam oferty korzystniejsze niż w tradycyjnym nie mówiąc o w miarę często pojawiającej się opcji przesyłka gratis - np. tak było w czasie Świąt.

reklama
MamoM, mi się tak wydaje, ale jak widać każda z nas ma inne spostrzeżenia:-D Ale koszulki z krótkim- do sierpnia będzie w nich śmigał- ja dla Miesia brałabym bez wahania 98. Ostatnio kupowałam w 5.10.15 i też 98 wzięłam, wcale nie jest za duża, po prostu lekko luźniejsza, spokojnie może w niej śmigać.

Do góry