reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

reklama
ja bardzo lubie C&A, to sa te ubranka Baby Club. Bodziaki maja super - dlugie i nie straszliwie szerokie. Ale wg mnie rozmiarowka bodziaków dość duża. Marysia nosi normalnie 92 a body kupiłam jej akurat dzisiaj 86 i widzę, że i tak będzie trochę duże. Ale ona nadrabia rozmiarowo długimi nogami więc może nie jesteśmy dobrym wykładnikiem.

A ja mam inne spostrzeżenia. wszytskie bodziaki mamy 86 a 92 są z luzem a z c&a 92 w sam raz. Koszulki też jakieś przymałe, to samo bluza. Moim zdaniem rozmiary zaniżone, ale najwięcej ciuchó mamy z h&m , to może mam spaczony ogląd rozmiarówki;)
Jakościowo ok- jedynie piżama od nich okazała się niewypałem i ściuchrała się ( i góra krótka i szeroka a miesio musi mieć długie i wąskie za to bodziaki są wąziutkie i długie)

no mnie najbardziej interesuja koszulki własnie bo je bede kupowac, na c&a producent: palomino i się waham miedzy 92 a 98 :confused:
nie chce kupowac takich akurat, ale nie chce tez bardzo, bardzo luźnych...
a najgorsze ze w c& nie ma konkretnych wymiarów - długości i szerokość podpachami tylko kategorie wiekowe, a to mi nic nie mówi :dry:

haha jak widać mamaM niczego się od nas nie dowie:) A tak na poważnie to ciekawe, bo u nas 86 z każdej firmy poza C&A jest przyciasne w kroku. No i poza H&M ale tam romiarówka jest zdecydowanie za duza, nigdy nie wiem jaki rozmiar kupić, zwykle o jeden mniejszy niż normalnie.

MamoM, nie sądzę by były bardzo luźne 98. mam kilka 98 z mothercare i są ok
Karolina Wierzykowska- fotografia dziecięca: Miesio i Wicia tu , na samym końcu mIESIO I WICIA je mają ( fioletowa i turkus) a moim zdaniem rozmiarówka w mothercare i c&a analogiczna. W dodatku Miesio drobny jest a Wicia jeszcze bardziej. Ja mam z zeszłęgo roku z c&a 86 i są mikroskopijne, nie ma szans by założył a inne 86 nosi ( ale wolę 92, bo lubię luźniejsze- zwłaszcza takie sportowe fajnie wyglądają jak są luźniejsze). I jeszcze mam z c&a z długim rękawem 92- też maława- jest na styk a inne 92 z leciuśkim zapasem. Muszę spr. czy te moje też polomino ( te maławe).

Aestima czyli (jak dobrze zrozumiałam) w c&a palomino ma zaniżone rozmiary i u nich np. 98 to u innych producentów 92???

a ze sklepem on-line oprócz forever nikt inny nie miał doczynienia????

mama MATIEGO - co do sklepu mogę dodać, że czasem są tam oferty korzystniejsze niż w tradycyjnym nie mówiąc o w miarę często pojawiającej się opcji przesyłka gratis - np. tak było w czasie Świąt.

reklama
MamoM, mi się tak wydaje, ale jak widać każda z nas ma inne spostrzeżenia:-D Ale koszulki z krótkim- do sierpnia będzie w nich śmigał- ja dla Miesia brałabym bez wahania 98. Ostatnio kupowałam w 5.10.15 i też 98 wzięłam, wcale nie jest za duża, po prostu lekko luźniejsza, spokojnie może w niej śmigać.

Do góry