reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

WIedziałam, że ktoś tą bluzę chapnie:)
Baleriny tanioszka- 45 zł:happy2:

Mrsmoon, ja z nimi nie miałam żadnego problemu a zamawiałam do odbioru w empiku.

reklama
Madzioolka - bardzo poproszę :tak: A co do Ja - Zołzy to się zgadzam oczywiście jeśli nie masz nic na przeciwko.
Aestima - no to bluzę chapię :-D, balerinek nie widziałam na stronie internetowej, ale się wybieram dziś do żywego sklepu.

Ostatnia edycja:
Ja dalej męczę temat spacerówki, byłam wczoraj w dzieciowym sklepie ale obsługa kompletnie mnie zignorowała więc niczego się nie dowiedziałam, pomacałam jedne wózek i wyszłam... bez komentarza...
Tak więc dalej wertuje allegro.
Pomóżcie, podpowiedzcie - moje kryteria to:
- jedna łączona rączka
- regulowane opacie z możliwością całkowietego rozłożenia
- duży pojemny kosz na zakupy do którego będzie łatwy dostęp nawet gdy dziecko śpi
- przystepna cena adekwatna do jakości

W oko wpadły mi nastepujące:
CITY - BERTONI NOWOŚĆ - PRZEKŁADANA RĄCZKA (2208307867) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - plusy: przekładana rączka, ciekawy stabilny wygląd, tylko czy nie jest za wielki? jakoś tak bardzo obszernie wygląda...
WÓZEK SLAPI xBABY BabyActive Super lekki (2220087264) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ten mi się podoba głównie ze względu na kolor :-p, na tej aucji nie ma folii ale moze na innej znalazłaby się oferta z folia więc to go nie skleśla póki co, no ale ma tylko 99cm wysokości, mówię "tylko" bo T ma prawie 2m i może być mu niewygodnie, nie ma ani przekładanej rączki ani takiej półeczki dla rodzica, ogólnie chyba jest słabo wyposażony... ale ten kolor.... :-)

LEKKI WÓZEK SPACEROWY HALLO + OKRYCIE BebeBeni (2222482896) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kosz jest super - wielgachny i świetny dostęp, zakres wagowy dziecka do 20kg tez jest na plus bo Maja nie jest szczypiorkiem póki co :)

Ultralekka spacerówka Q wszystkie koła pompowane!! (2170627969) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. w tym największym plusem jest regulowana wysokość rączki - po naszym aktualnym wózku wiem że to się u nas sprawdza bo ja ustawiam najniżej a T nawyżej jak się da, tylko przez regulowana rączkę nie ma tej tacki dla rodzica - czy to bardzo sie przydaje? ja i tak zawsze mam torebkę a T pakuje wszystko do kieszeni :), ten jako jedyny ma pompowane koła a mimo to waży 8 kg to chyba nieduzo bo nasz aktualny wazy chyba 18...

Jeszcze kwestia hamulca, bo pamietam że Aestima pisała cos o kopaniu w wózek prze hamulec, pierwszy ma chyba oddzielne hamulce na kazdym kole a pozostałe na takim drucie - które rozwiązanie lepsze??
Ogólnie chyba njabardziej odpowiadają mi dwa ostatnie czyli BebeBeni Hallo (zwany też Roan Hallo) i Baby Activ Q.
Jeśli macie chwilke to proszę rzućcie okniem na te bryki czy może maja jakies plusy minusy na które nie zwróciłam uwagi a są istotne... Z góry bardzo dziękuję :)

Madzioolka, mi osobiście podobają się Bertoni i Hallo :-) Ale to czysto subiektywne ;-)
Mój K. ma 197cm wzrostu i pasuje mu nasz Baby Design Sprint, a i mi się go fajnie prowadzi. tylko kosz mamy niewielki, ale z boku są wycięcia - łatwo wyjmowałam coś przy rozłożonym oparciu.
Fajna jest przekładana rączka - mi tego trochę brakuje w naszym wózku, ale się przyzwyczaiłam ;-) Choć kiedy wieje w twarz, fajnie by było mieć malucha buźką do siebie. Ale Ediś daje radę :-)

madziolka ja bede zamawiac taki

Blue_Water_World.jpg

w hurcie 88 zł wiec nie bedzie mi szkoda wyrzucic po sezonie :tak:

Madzioolka my mamy spacerówkę BabyActive Q i jestem z niej bardzo, bardzo zadowolona. Leciutka, mogę ją sama po schodach wtargać bez żadnego problemu. Tymek strasznie lubi w niej siedzieć, zaraz zasypia.
Co do przekładanych rączek w wózkach, to powiedzieli mi w sklepie, że się nie opłaca kupować, bo zazwyczaj jest źle wyważony środek ciężkości i z jednej strony fajnie się nim podjeżdża pod krawężnik, a jak przełożysz, to masakra... Ponoć lepsze są z przekładanym oparciem, ale to są już większe ceny.

Zołza my fotelik właśnie kupiliśmy 9-36 kg Nanie. Jest superowy i dobre oceny w testach, a cena nie powala na nogi, bo 219 zł.
Doris wózek śliczniutki. Jula będzie się pięknie w nim prezentowała :-)
Ja wczoraj też zrobiłam nalot na sklep. Oczywiście chciałam kupić w końcu coś dla siebie,a kupiłam Tymkowi bluzę w Takko, w zielono-brązowe paski i piękną czapkę na wiosnę u nas w hurtowni. Zrobię zdjęcia to wstawię.

reklama
Asinka a jak z jakością materiału w Babyactiv Q ? bo wyczytałam własnie że sie rozłazi na szwach i drze jak papier... i juz sama nie wiem.... zgłupiec można... :baffled:
I czy nei brakuje ci okienta w budce? i czy nei trzeszczy?

Ostatnia edycja:
Do góry