reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

reklama
Angel, ja się nie znam ;-) Ale, ze wzgl. finansowych, będziemy kupować coś do 36kg, żeby na dłużej starczył. Poza tym to kwestia gustu ;-) i ewentualnie wyników testów bezpieczeństwa.

kompletny laki w temacie fotelikow zada pytanie - pewnie glupie,- do kiedy wozi sie poczwarki ;-) w fotelikach (a moze do jakiej wagi?) wedle prawa i zasad bezpieczenstwa????

wg ustawy Prawo o Ruchu Drogowym
art.39 pkt 3.
W pojeździe samochodowym wyposażonym w pasy bezpieczeństwa dziecko w wieku do 12 lat, nieprzekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci, odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym.

co do nas, to 2 pierwsze foteliki musiały być mocno "na wymiar" (male przedziały wagowe) i decydujące były wyniki crash-testów; postawiliśmy na maxi-cosi, najpierw ten do 13 kg, potem większy - 9-18kg i w nim Ninka jeździ obecnie; teraz Leo dostanie ten fotelik 9-18 po Nince (czerwony maxi-cosi priori), a jej kupujemy chyba już taki do 36 kg (chyba cybex, ale jeszcze nie zapadła decyzja);

a z polecanych gadżetów z czystym sumieniem polecam

romer-car-seat-group-2-3-kid-plus-leon-2011.jpg

Wentylacja na pleckach
podpięcie pod izo fix bez bazy
mięciutki
łatwa do prania i ściągnięcia tapicerka
regularcja w górę i pozycje siedzenia
no i super kolorek - my mamy taki jak na zdjęciu

cena około 1100 zł (fotelik jak najbardziej warty tej ceny)

reklama
do 12 lat w foteliku?:szok: no a jak przekroczy 150 a ma mniej to moze bez tak? , a te takie podkładki pod tylek to jak sie maja do przepisów? Wiem, ze bezpieczenstwa to nie zapewnia ale jezdzimy kilka razy w roku (narazie) raczej taxi no na wielkanoz z wujkiem i dla Ameli mam wlasnie takie cos pod tyłek - nie mam kasy na fotelik na te kilka wyjazdow w roku, Oli w foteliku bedzie jechał - tym do 13, bo sie miesci

Do góry