reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

niczym prosię w deszcz:-D Chyba podkradnę od Ciebie ten zwrocik, fajowy;-) A czemu macie nie używać? Też słyszałam, że to pożywka dla roztoczy- dlatego?

reklama
a Ty wiesz, forever, że kupiłam ten nawilżacz, (który zresztą jeszcze do mnie nie dotarł), cieszyłam się niczym prosię w deszcz, że wreszcie odetchniemy wilgotniejszym powietrzem w nocy, a tymczasem dziś Ninkowa alergolożka zabroniła mi go używać... chyba se go w d*** wsadzę:rofl2:

Lepiej odsprzedaj ;-)

ha ha, zołza, genialnaś:rofl2:

lekarka powiedziała, że moim zadaniem jest właśnie obniżyć wilgotność powietrza, a nie podwyższać, bo wtedy się te pleśnie, grzybki, roztocza - rozpanoszą jeszcze bardziej:baffled: i że Ninkowa skóra od razu mi to pokaże:baffled: mam rozszczelniać okna i nie rozkręcać grzejników na maxa; ale mi nawet przy tych lekko rozkręconych jest stanowczo za sucho! no nic, dziecię wszak najważniejsze!

no to widzisz, Aestima - jeden wydatek mniej:-D
acha - to jeszcze napiszę (skoro azs na tapecie), że w sezonie grzewczym i generalnie zimą zalecała zamianę emolientu typu Emolium (bo tym Ninkę smarujemy) na coś tłustszego - typu Clobaza, Cutibaza albo nawet zwykłą wazelinę; przesrane (za przeproszeniem wrażliwsze uszy) mają ci z nadwrażliwą skórą (do których zresztą tez się zaliczam);

Ja zaczęłam smarować małego w domu tą naszą maścią [lanolina/wazelina/kwas borny] w domu, a nie tylko na spacery od dwóch dni. Mam nadzieję, że da radę. Maść w sensie. Bo też mam dwóch alergików w domu :-p choć mały, na szczęście, nie szaleje z reakcjami alergicznymi. Ale skórkę ma suchutką, mimo kąpieli w emoliencie.

Andariel - współczuję aczkolwiek ja mam znów fazę, iż co neurolog/rehabilitant to inne uwagi w sprawie ćwiczeń Młodej i po prostu trzeba mieć własne zdanie, ja jak jest za sucho to po prostu spać nie mogę...
Jak wychodzimy na zewnętrz - a musimy z uwagi na rehabilitację aczkolwiek brak spaceru a co za tym idzie snu Młodej rozwala wszystko do tego stopnia, że nawet jeść nie chce :baffled: - to Młoda ma suche, zaczerwienione policzki mimo kremu na zimno. Lekarz zalecił jeszcze wazelinę, jako że wysusza to smaruję na ten krem.

reklama
Dotarłam do "stonki" i kupiłam kulki :-) Był stoliczek muzyczny ale gorszy od Miesiowego, w podartym pudełku za 54 zł - niech spadają. :tak:

Do góry