reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy dla Maluszków :)

Kamila1982, pytaj, po to tu jesteśmy :)
WHO zaleca wyłączne(!) karmienie piersią przez pierwszych 6 miesięcy, bez wody i herbatek. Potem stopniowo wprowadza się inne pokarmy, a piersią karmisz ile chcesz :)
Butelki dobrze mieć bo mogą się przydać, tak jak już dziewczyny pisały, do podania Twojego, odciągniętego mleka. Ja np. miałam na początku bardzo poranione sutki i musiałam odciągać pokarm, żeby się zregenerowały, wtedy Hanusia piła moje mleko z butelki. Jak już się zagoiły to schowałam butelki i to był błąd! Bo Jak jakiś czas później planowałam wyjść na dłużej z domu i chciałam żeby Jej moje mleko podali z butelki to bidusia nie umiała ssać butli! Więc teraz będę Karolowi podawać też butelkę, żeby w razie czego nie było takiego kłopotu.
Smoczek uspokajacz też Hani dałam, mimo to nie było najmniejszego kłopotu z karmieniem piersią. Hania miała bardzo duży odruch ssania i się wyładowywała na smoczku a nie na sutku :p

reklama
Dziewczynki rozumiem że nie chcecie dawać smoków dzieciom ale niestety czasem wybór jest prosty: smok albo amputacja piersi ;) noworodki mają silny odruch ssący który nie jest wcale związany z głodem. moja koleżanka tez nie chciała smoka a po 5 tyg wręcz wmuszala córce jednak było za późno. Mała płakała bo chciała ssać a później plakala kiedy z piersi leciało więc płakała non stop I nie sposób ja było uspokoić

Ok czyli widze to zalezy od dziecka. Ehh tyle rzeczy sie trzeba dowiedziec/nauczyc ze az mnie to przeraza.

Kamilko Kochana nawet się uczyć nie będziesz musiała,to wszystko przychodzi tak naturalne,zresztą sama zobaczysz <3

Ja to mam szoka lekkiego dwie cipki miałam i wiedziałam o co kaman,a tu nagle jajca i co dalej ?
Ja już się normalnie doczekać nie moge

Kamila1982, pytaj, po to tu jesteśmy :)
WHO zaleca wyłączne(!) karmienie piersią przez pierwszych 6 miesięcy, bez wody i herbatek. Potem stopniowo wprowadza się inne pokarmy, a piersią karmisz ile chcesz :)
Butelki dobrze mieć bo mogą się przydać, tak jak już dziewczyny pisały, do podania Twojego, odciągniętego mleka. Ja np. miałam na początku bardzo poranione sutki i musiałam odciągać pokarm, żeby się zregenerowały, wtedy Hanusia piła moje mleko z butelki. Jak już się zagoiły to schowałam butelki i to był błąd! Bo Jak jakiś czas później planowałam wyjść na dłużej z domu i chciałam żeby Jej moje mleko podali z butelki to bidusia nie umiała ssać butli! Więc teraz będę Karolowi podawać też butelkę, żeby w razie czego nie było takiego kłopotu.
Smoczek uspokajacz też Hani dałam, mimo to nie było najmniejszego kłopotu z karmieniem piersią. Hania miała bardzo duży odruch ssania i się wyładowywała na smoczku a nie na sutku :p

Dzieki, pytan z mojej strony pewnie bedzie jeszcze sporo :)

Dziewczynki rozumiem że nie chcecie dawać smoków dzieciom ale niestety czasem wybór jest prosty: smok albo amputacja piersi ;) noworodki mają silny odruch ssący który nie jest wcale związany z głodem. moja koleżanka tez nie chciała smoka a po 5 tyg wręcz wmuszala córce jednak było za późno. Mała płakała bo chciała ssać a później plakala kiedy z piersi leciało więc płakała non stop I nie sposób ja było uspokoić

Ojej :baffled:

Kamilko Kochana nawet się uczyć nie będziesz musiała,to wszystko przychodzi tak naturalne,zresztą sama zobaczysz <3

Ja to mam szoka lekkiego dwie cipki miałam i wiedziałam o co kaman,a tu nagle jajca i co dalej ?
Ja już się normalnie doczekać nie moge

Ja tez sie nie moge doczekac :-)

Nie wiem czy to juz bylo ale w takim razie jakie smoczki i jakie butelki polecacie? Chce juz zaczac kupowac :-)

AnnieTess u Nas bylo bardzo podobnie! Jka maly mial okolo miesiaca to sciagnelam mleko i maly zjadl bez problemow z butli, i tak bylo doslownie kilka razy. Pozniej nie mialam takiej potrezby wiec tego nie robilam, az raptem jak mial ok 3-4 m-ce chcialam gdzies wyjsc a on w ogole nie chcial pic z butli. I to nie bylo fajne, bo bylam strasznie uwizana, a na oddatek on jadl czesto. Takze teraz bede chciala troche przyzwyczajac do butelki.

Kamila ja mialam butelki Aventu, ale jak napisalam wczesniej nie zglebilam tematu, wiec moze niech inne dziewczyny sie wypoiwedza :)

Czytałam o tych butelkach z Avent-u,że są dobre.A czy któraś używała smoczków/butelek Lovi? Ja też będę przyzwyczajała maluszka do picia z butelki.Wiem,że będę musiała ściągać pokarm i przynajmniej raz w miesiącu jak będę miała zjazd będzie zostawał w weekend z tatusiem albo babcią,więc umiejętność picia z butelki na pewno się przyda:)

reklama
Ha udalo sie i kupilam karuzele przed momentem, po 4 licytacji roznych karuzel udalo sie ta zgarnac za cale 12 euro :)

Załączniki

• 1434829236321.jpg
    1434829236321.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 57
Do góry