reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy dla Maluszków :)

Kamila butelkę lepiej mieć, bo co jeśli dziecko nie złapie cyca? Ja bałam się karmić z kubeczka. Smoczek miałam, ale mała nie chciała. Teraz ciągle mówi ze kupi sipstrzyczce różowy wiec chyba dla zasady wezmę, ale czy druga córka go zaakceptuje to nie wiem.

reklama
Ja zamierzam karmić piersią i butelka, o ile zreszta sie to uda.chce by mój mąż tez czynnie uczestniczył w nocnym karmieniu :-) mam nadzieje ze dam radę wprowadzić to w życie :-)

xmamuska nie chcę karmić ponieważ nie odczuwam takiej potrzeby... Po prostu... ;) Nie uważam by ten fakt wpływał na jakość tego, jaką będę mamą. Nie mam zamiaru być uwiązana do dziecka, bez przerwy je przy cycu nosić i jeszcze się martwić czy mogę zjeść to czy tamto albo napić się wina. Być może to egoistyczne podejście i nieustannie widzę zniesmaczone twarze (tak, jestem wyrodną matką :D) jak mówię, że będę karmić butelką, ale szczerze, mam to gdzieś.
I nie przekonują mnie argumenty, że to zdrowsze, że dziecko nie będzie miało alergii, etc. To nie daje gwarancji...

M. już jest poinstruowany, na wypadek gdybym była w jakimś amoku, że nie ma pozwoli by mi położna próbowała wcisnąć małą do karmienia.

reklama
Sysia twister super, gdzie to mozna kupic :) pierwszy raz takie cudo na oczy widze...
Kamila ja karmilam piersia, ale smoczek sie przydawal bo dziecko czasem nie chce jesc tylko sobie possac i irutuje sie jsk mleko leci, wiec wowczas smok zyskuje swoje zastosowanie wiec ja smoka kupilam ;) butelki ze 2 tez warto kupic bo nawet jak karmisz piersia a chcesz gdzies wyjsc to zawsze mozesz odciagnac swoj pokarm i opiekun poda z butelki :) ja tak nie raz robilam z Ala jak mudialam wyjsc :)

Do góry