reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy dla Maluszków :)

Ale dużo... ja chyba w lipcu muszę pokupować coś, bo mi głupio że prawie nic nie mam... :/

Super ciuszki. Mi na razie nikt nic nie kupił wrrr w sensie teściowa czy ktokolwiek. No co jest do cholery?!??!

U mnie tylko moja mama kupuje, teściowa nic a nic.. Ale też dobre, ciuszki kupuje a jak ja chcę coś innego, np bujaczek obejrzeć czy termometr to słyszę że jeszcze za wcześnie i mam czas.. Wrrrrr to się pytam wtedy czy mam czekać na ostatnią chwilę gdy przeprowadzka będzie też na głowie czyli ok 8 miesiąca ciąży i wtedy latać po wszystko, urządzac, meblowac, kupować - do domu też wiele rzeczy choćby kuchennych, i zastanawiać się wtedy co jeszcze brakuje itd jak teraz mam więcej czasu i mogę polować na okazję i zbierać... No to wtedy przyznaje rację a na drugi dzień to samo.. A co będzie jak urodzę wcześniej? A nie mam nic oprócz ciuszków

reklama
Jak urodzisz wcześniej to pamiętaj, że dziecko jeszcze chwilę jest wówczas w szpitalu. Więc będziesz miała czas zrobić facetowi listę, a on wówczas niech lata i kupuje :D

Haha no właśnie, pewno by ogarnął ale wiecie, ja już mam pewne rzeczy upatrzone i od ręki ich nie załatwi :-D

Malinka wiem o co chodzi. Ja kupiłam może jedne body i jedne spodenki a moja mama całą reszte a jak oglądam wózki, leżaczki, karuzele czy łóżeczka to jeszcze za wcześnie. A na ubranka które ona kupiła nie za wcześnie? Grrr... Oprócz tego, że chcę sama wybrać (bo wiadomo jak to później chłopy w biegu), to jeszcze te zakupy poprostu sprawiają radość.
Teściowa uważa, że za wcześnie na wszystko i nic jeszcze nie kupiła. Pewnie odda nam kase za łóżeczko. (swoją drogą meble, łóżeczko i materac powinno się kupić i złożyć trochę wcześniej żeby wywietrzały z tego zapachu "nowości")

Malinka, no właśnie, nie będzie tego koloru lub modelu co chciałaś to będzie trzeba kupić jakiś inny no bo nie będzie już czasu. Wg. mnie ciąża nie trwa 9 miesięcy po to żeby załatwiać wszystko w ostatnim miesiącu. Tymbardziej, że w ostatnim miesiącu pewnie będziemy się ledwo toczyć.

Malinka wiem o co chodzi. Ja kupiłam może jedne body i jedne spodenki a moja mama całą reszte a jak oglądam wózki, leżaczki, karuzele czy łóżeczka to jeszcze za wcześnie. A na ubranka które ona kupiła nie za wcześnie? Grrr... Oprócz tego, że chcę sama wybrać (bo wiadomo jak to później chłopy w biegu), to jeszcze te zakupy poprostu sprawiają radość.
Teściowa uważa, że za wcześnie na wszystko i nic jeszcze nie kupiła. Pewnie odda nam kase za łóżeczko. (swoją drogą meble, łóżeczko i materac powinno się kupić i złożyć trochę wcześniej żeby wywietrzały z tego zapachu "nowości")

Malinka, no właśnie, nie będzie tego koloru lub modelu co chciałaś to będzie trzeba kupić jakiś inny no bo nie będzie już czasu. Wg. mnie ciąża nie trwa 9 miesięcy po to żeby załatwiać wszystko w ostatnim miesiącu. Tymbardziej, że w ostatnim miesiącu pewnie będziemy się ledwo toczyć.

Podpisuje się pod każdym słowem :-) tym bardziej że zaraz zaczynamy 6 miesiąc więc czasu coraz mniej a też nie wiadomo jaka będzie końcówka ciąży. Nie wyobrażam sobie robić wszystko we wrześniu. Wtedy to ja mogę prac, prasowac, spakować torbę i czekać :-)

Ja jestem z tych co lubia wszystko szybciej kupic i ciesze sie ze mamy juz wozek kupiony, lizeczko po corce i troche ciuchow kupionych i jeszcze paczke mi kumpela z ubraniami przysle, dzis przez neta kupilam nianie bo mamy pietrowe mieszkanie to sie przyda , jeszcze wanienka i kosnetyki i pare rzeczy dla mnie i koniec.
Teraz mam lezec wiec nie wyobrazam sobie zeby teraz maz mial sam kupiwac a ja z tych co lubia dotknax popatrzec na zywo .
Dziewczyny jak macie potrzebe to kupujcie po to jest ciaza zeby sie nia cieszyc rownuez zakupowo

Ja przyznaję, że prawie niczego jeszcze nie mam poza kilkoma ubrankami.
Przynajmniej wózek w sumie już chyba wybrałam, zresztą dzięki Kate :-) no i teraz czekam na teściową bo się zaoferowała, że kupi. Reszta to chyba w sierpniu - na początku września może. Zobaczymy.

Moje dzisiejsze przypadkowe zakupy w pepco :-)

Podkład do przewijania, dwie pieluchy flanelowe, jedna tetrowa i dwa bodziaki :-)

Załączniki

• 1434211431153.jpg
    1434211431153.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 57
Ja powiem ze tez jeszcze nie mam jakichś konkretnych ubranek. Jak juz wcześniej pisałam to nasze pierwsze dziecko wiec potrzebujemy wszystkiego :-) a to moj nowy zakup: ImageUploadedByForum BabyBoom1434211291.515521.jpg
Poduszka do karmienia ale przyznam sie ze jest rewelacyjna i ŚPI sie z nią genialnie [emoji6]

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1434211291.515521.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1434211291.515521.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Ja nie mam nic oprocz metaracyka zamowionego i jednej koszulki ktora moj Dawid kupil spontanicznie. Czekam na polowkowe (jeszcze 6 dni) by poznac plec i czytam w necie recenzje itp. Ale na ostatnia chwile nie bede zostawiac zakupow.

Do góry